Crnogorski olimpijci otputovali za Pariz sa Air Montenegrom

Crnogorski olimpijci otputovali za Pariz sa Air Montenegrom

Današnjim letom Air Montenegra MNE 324 crnogorski olimpijci su otputovali na ovogodišnje takmičenje, koje se održava u Parizu.

Ove godine na Olimpijskim igrama boje Crne Gore braniće devetnaest olimpijaca, među kojima su bokserka Bojana Gojković, plivačica Jovana Kuljača, ateltičar Darko Pešić, plivač Miloš Milenković i muška vaterpolo reprezentacija, a zastavu naše zemlje na otvaranju Olimpijskih igara nosiće teniserka Danka Kovinić i jedriličar Milivoj Dukić.

Put crnogorskih olimpijaca za Pariz realizovan je uz podršku crnogorke avio-kompanije, a crnogorski olimpijski tim, ispraćen je sa aerodroma u Podgorici uz prisustvo sportskih zvaničnika, podržavalaca i predstavnika medija. Sportisti, kao najbolji ambasadori Crne Gore, krenuli su na put gdje će našu zemlju predstaviti na najvećem sportskom događaju, a svi prisutni poželjeli su im mnogo sreće i uspjeha.

„Zadovoljstvo nam je što na ovaj način možemo pružiti podršku našim olimpijcima omogućavajući im brz i udoban put do Pariza. Ovom prilikom želimo im puno uspjeha na predstojećem takmičenju, priželjkujući da kabinu našeg aviona u povratku olimpijaca iz Pariza krase medalje”, kazali su iz kompanije.

Atmosfera prilikom ispraćanja naših olimpijaca na podgoričkom aerodromu bila je veoma entuzijastična, baš kakva je i među crnogorskim olimpijcima, prema riječima predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića.

‘’Motivacije nikome ne nedostaje, Olimpijada je najveći događaj u karijeri svakog sportiste. Za našim sportistima su naporne pripreme i nadamo se najboljem’’, istakao je Simonović.

Air Montenegro će i u narednom periodu ostati posvećena doprinosu razvoja sporta u Crnoj Gori.