CGO: Zašto se ne ukidaju funkcionerske nadoknade?

CGO: Zašto se ne ukidaju funkcionerske nadoknade?

Građani i građanke dnevno konstatuju nikad veće cijene različitih, a nerijetko i osnovnih, artikala, a tek nas čeka povećanje PDV-a u brojnim kategorijama, ukoliko se usvoji najavljena Fiskalna strategija. U moru različitih mjera koje se uvode, od kojih su mnoge upitnog javnog interesa, jedna mjera se uporno izbjegava – ukidanje funkcionerskih naknada, saopšteno je iz Centra za grašansko obrazovanje (CGO).

Kako su naveli, nalazi CG pulsa, još iz februara 2022, ukazali su da postoji više nego ubjedljiva podrška – 82% – za ukidanje ovih naknada, ali političari to svjesno i saglasno ignorišu.

„Crna Gora ne postavlja svjetski rekord samo po glomaznosti Vlade, već i po tome koliko izdvaja za bivše funkcionere. Način na koji su oni zaštićeni diskriminiše sve ostale građane i građanke koji nakon gubitka posla ostaju bez ikakvih primanja, dok svi bivši funkcioneri primaju punu platu godinu dana nakon što su izgubili funkciju za nikakav rad, a neki i dvije godine, kad im je to potrebno za ostvarivanje uslova za penziju“, zaključeno je u saopštenju CGO.