Belivuk prisustvovao putem video linka kontroli optužnice u Podgorici

Belivuk prisustvovao putem video linka kontroli optužnice u Podgorici

Tokom kontrole otptužnice povodom ubistva Milete Radulovića, zvanog Kapetan, u Višem sudu u Podgorici obezbijeđeno je prisustvo okrivljenih državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića putem video linka. To je omugućeno zato što su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Miljković tražili da prisustvuju kontroli otpužnice u Podgorici, prenosi RTCG.

Belivuku, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu, putem zamolnice ranije ove godine uručena je optužnica, ali on nije dao saglasnost da se kontrola i predstavljanje dokaza obave bez njegovog prisustva. Isto tako je postupio i Marko Miljković

“Vi imate pravo da odredite branioca, a svakako i sud po službenoj dužnosti. Ako u međuvremenu imenujete branioca mi naše rješenje o određivanju branioca po službenoj dužnosti možemo staviti van snage”, rekao je Savić.

U sudnici su danas bili i okrivljeni Slobodan Kašćelan, Petar Đurović i Vladimir Vučković.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojsa Jankovića i Ratka Živkovića koji su, prema dokaznom materijalu, prije dvije godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima „kavačke grupe“, koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili.