U Veneciji, Hari Stajls govori o glumi, muzici i fanovima

U Veneciji, Hari Stajls govori o glumi, muzici i fanovima

Hari Stajls već ima zavidnu glumačku biografiju za novajliju, od „Denkerka“ Kristofera Nolana do predstojećih „Ne brini, draga“ i „Moj policajac“. Ali pop zvezda je u ponedeljak na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji rekla da se zbog glume često oseća kao da „nema pojma šta radi“.

Stajlsov dolazak na Lido, gde u ponedeljak uveče ima svijetsku premijeru „Ne brini draga“, jedan je od najiščekivanijih događaja na festivalu punom zvijezda. Na konferenciji za novinare pre premijere, Stajls je bio zatrpan pitanjima o svojim obožavaocima, njegovoj karijeri i da li bi ponovo sarađivao sa rediteljkom Olivijom Vajld – nije odgovorio ni na jedno od njih.

U „Ne brini, draga“, Stajls igra Džeka, koji radi za misteriozni projekat Victori, koji vodi harizmatični vođa kulta Krisa Pajna, u eksperimentalnoj zajednici iz sredine veka. Florens Pju igra Džekovu ženu Alis, koja dobija svu utehu na svetu u zamenu da ne postavlja pitanja. Ali ubrzo počinje da vidi pukotine na furniru.

„Mislim da je zabavno igrati se u svijetovima koji nisu nužno tvoji. Ovaj svijet koji je navodno toliko savršen da je zaista zabavno igrati se pretvarati se unutra“, rekao je Stajls. „Nije bilo previše glume.“

Stajls je uzeo nekoliko slobodnih dana od svojih nastupa u Medison Skver Gardenu kako bi prisustvovao premijeri filma „Ne brini, draga“ u Veneciji, sa Vajldom i kolegama u filmu Pajn i Džemom Čen. Ali iako žonglira sa dve visokoprofilne karijere u umetnosti, rekao je da ne vidi mnogo paralela između muzike i glume.

„Lično smatram da su na mnogo načina suprotni. Mislim da je stvaranje muzike zaista lična stvar“, rekao je Stajls. „Postoje aspekti glume u kojima crpite iz iskustava koja ste imali, ali se uglavnom pretvarate da glumite nekog drugog. Mislim da je to ono što mi je najzabavnije u tome: igranje pretvaranja.“

Dodao je: „Mislim da je zabavan deo da nikad ne znaš šta radiš. Muzikom koju se bavim duže, ali ono što volim kod glume je da se osećam kao da nemam pojma šta radim.

Obožavaoci su se već okupljali ispred pozorišta u ponedeljak rano ujutru da bi dobili premijeru ispred crvenog tepiha za premijeru, satima unapred. Mnogi su imali lične priče o tome kako je Stilsova muzika uticala na njihove živote.

„Neverovatno sam zahvalan ljudima koji su me podržavali u životu, a posebno navijačima koji su mi uvek pružali mesto da budem svoj i da se osećam prijatno dok to radim i izražavam sebe“, rekao je o tome šta to znači toliko za toliko ljudi. „Voleo bih da se nadam da ću moći da im vratim taj prostor.“