Nema tragova preživelih nakon pada „aviona duhova“ na Baltiku

Nema tragova preživelih nakon pada „aviona duhova“ na Baltiku

BERLIN (AP) — Vlasti u Letoniji saopštile su u ponedeljak da operacija potrage i spasavanja do sada nije pronašla tragove preživelih iz malog aviona koji se srušio u Baltičkom moru.

Kontrolori letenja izgubili su kontakt sa privatnim avionom, u kojem su se nalazile četiri osobe, ubrzo nakon što je poleteo iz španskog grada Herez u nedelju popodne.

Nekoliko evropskih zemalja ukrcalo se na borbene avione dok je avion prolazio preko kontinenta, ali nisu mogli da vide ili kontaktiraju bilo koga u pilotskoj kabini, izvestio je nemački tabloid Bild.

Dnevni listovi Ekspres i Kelner Štat-Ancajger iz Kelna izvestili su da je mlaznjak Cessna Citation 551 na putu za zapadni grad sa istaknutim lokalnim biznismenom, njegovom ženom, ćerkom i njenim dečkom u njemu.

Peteris Subbota, šef Koordinacionog centra za pomorsku potragu i spašavanje Letonije, rekao je u ponedeljak Letonskom radiju da je jedan deo aviona pronađen u moru.

Međutim, spasioci do sada nisu pronašli preživele niti locirali tela žrtava. Brod obalske straže Letonije nastaviće potragu na mestu nesreće tokom ponedeljka uz pomoć spasilačkih helikoptera iz Švedske i baltičkog suseda Litvanije, rekao je Subbota.