Muzičari, fanovi reaguju na smrt kantri zvijezde Lorete Lin

Muzičari, fanovi reaguju na smrt kantri zvijezde Lorete Lin

Zvijezde i obožavaoci reaguju na smrt Lorete Lin, koja je umrla u utorak u svom domu u 90. godini.

„Mama i Loreta Lin imale su četiri godine razlike, mama je bila najstarija. Uvek su me mnogo podsećali jedno na drugo. Snažne žene, koje su volele svoju decu i bile žestoko odane. Sada su oboje na nebu i dolaze u posetu i razgovaraju o tome kako su odgajani, koliko je sada drugačija kantri muzika od onoga što je bila kada su bili mladi. Naravno da se osećam dobro što je mama otišla prva kako bi mogla da poželi dobrodošlicu Loretti u raj! — Reba McEntire na Instagramu.

„Ona je bila legendarna legenda i radila je stvari kako je želela. Tako sam blagosloven što zovem njenu prijateljicu. Već mi nedostaješ Loretta. Volim te. I odmori se sada ti anđele.” — Darius Rucker preko Tvitera.

„Srce mi je slomljeno od vijesti o odlasku moje slatke prijateljice Lorete Lin. Pamtiću sve slatke posete i smeh koje smo podelili. RIP slatki anđeo.” — Stela Parton preko Tvitera.

„Slavimo život Lorete Lin. Jedna od mojih najvećih počasti je bila što su se ona i Džordž Džons pridružili na pesmi koju sam napisao pod nazivom „Countri Music Has The Blues“. Ona mi je tog dana uručila ovaj divan poklon.” – tvitovao je Bili Rej Sajrus, zajedno sa slikom potpisanog albuma koji mu je dala Lin.

„Slušam samo Loretu Lin ostatak nedelje. RIP do apsolutne ikone u kantri muzici. Prokleti.“ — Muzičar Parker Mekolum preko Tvitera.

„Ona je bila inspiracija. POČIVAJ U MIRU. Loretta Linn” — tvitovala je pevačica i tekstopisac Kerol King, koristeći emotikone u obliku srca.

„Počivaj u svim vrstama moći, Loreta Lin. Nedostajaćeš nam.” — Muzičarka Rozen Keš, preko Tvitera.

„RIP Loretta Linn. Sjajan tekstopisac, sjajan pevač i jedna od najhrabrijih i najslađih kantri ikona svih vremena. Učinio je koliko i bilo ko da uvuče žanr u savremenije doba. Takođe: Napisala je „Fist Citi“ i u potpunosti zaradila naziv pesme „Fist Citi“ — muzički kritičar i autor Steven Hiden preko Tvitera.

„Danas nije dovoljno reći da je kantri muzika izgubio Loretu Lin, već je svet izgubio pravu muzičku legendu. Loreta je bila žena čiji su doprinosi i uticaj inspirisali nebrojene umetnike i transformisali žanr Countri u univerzalnu umetničku formu. … Kao prvi tekstopisac, hrabro je pisala o društveno i kulturno relevantnim temama koje su definisale generaciju. Lično ću pamtiti Lorettu po njenom duhu, umetnosti i genijalnosti koji je bio rival savremenicima kao što su Bob Dilan, Džon Lenon i Pol Makartni. – Sara Trahern, izvršna direktorka Asocijacije kantri muzike, u izjavi.

„Priča o životu Lorete Lin je drugačija od bilo koje druge, ali ona je iz te priče izvukla korpus dela koji odjekuje ljudima koji možda nikada neće u potpunosti razumeti njeno sumorno i udaljeno detinjstvo, njene teške rane dane ili njene avanture kao slavne i voljene poznata ličnost. U muzičkom poslu koji se često bavi aspiracijama i fantazijom, Loreta je insistirala da podeli sopstvenu drsku i hrabru istinu. — Kajl Jang, izvršni direktor Kuće slavnih i muzeja kantri muzike.