LL Cool J, Nicki Minaj i Jack Harlov vodiće dodjelu MTV nagrada

LL Cool J, Nicki Minaj i Jack Harlov vodiće dodjelu MTV nagrada

Na dodeli MTV nagrada kasnije ovog mjeseca neće biti jedan voditelj, već tri, a rep zvezde LL Cool J, Nicki Minaj i Jack Harlov su spremni da vode ceremoniju.

Oni će predstaviti poznate trofeje Moonmen zajedno sa izvođačima uključujući Lizzo, Anitta, BLACKPINK, J Balvin, Maneskin, Kane Brovn, Marshmello sa Khalidom i Panic! U diskoteci 28. avgusta u Prudential centru u Njuarku, Nju Džersi.

Imati više domaćina nije ništa novo za VMA, koje su prvi vodili Bette Midler i Dan Aikroid 1984. godine, a domaćini su bili Marlon Vaians i Shavn Vaians 2000. Ostali prethodni domaćini su Kati Perri, Arsenio Hall, Jack Black, Russell Brand, Chris Rok i prošle godine, Doja Cat.

LL Cool J je trostruko nominovan koji je pobjedio 1991. za najbolji rep video za pesmu „Mama Said Knock Iou Out“ i bio je dobitnik nagrade Majkl Džekson Video Vanguard 1997.

Minaj je nominovana i pobedila pet puta na VMA nagradama i nominovana je u kategoriji najboljeg hip-hop videa ove godine. Takođe će dobiti nagradu Video Vanguard ove godine, pridruživši se prethodnim pobjedničkim svijetlima kao što su Madona, Dženet Džekson, Dženifer Lopez i Misi Eliot.

Harlou, nominovan 2020. za pesmu leta za „Vhats Poppin“, izjednačen je za najviše nominacija ove godine sa sedam, uključujući izvođača godine i video godine. Takođe će imati svoj VMA solo debitantski nastup. Na prošlogodišnjim VMA-ima, Harlou i Lil Nas Ks izveli su debitantsku predstavu „Industri Babi“.

Lil Nas Ks i Kendrick Lamar takođe imaju sedam nominacija.

Harlou, Lil Nas Ks, Drejk, Bad Bunni, Ed Sheeran, Hari Stiles i Lizzo će se takmičiti za umjetnika godine.

Stajls i Doja Ket dobili su drugu po broju nominacija sa šest. Širan, Bili Ajliš, Drejk, Dua Lipa, Tejlor Svift i The Veeknd su izvukli po pet.

Obožavaoci mogu da glasaju za svoje omiljene izvođače u 22 kategorije onlajn do petka. Nominacije za grupu godine i pesmu ljeta biće objavljene u petak. Glasanje za najboljeg novog izvođača biće aktivno sve vreme do pokazivanja vremena.