Branilac šampiona Medvedev igra protiv Kirgiosa

Branilac šampiona Medvedev igra protiv Kirgiosa

Vrijeme je za najveći meč do sada u muškom žrijebu US Opena.

Branilac titule i prvi nosilac Daniil Medvedev igra protiv 23. nosioca Nika Kirjosa u obračunu na stadionu Artur Eš gde bi pobjednik trebalo da bude veliki favorit za plasman u finale.

27-godišnji Kirgios ima ukupni rezultat 3-1 protiv Medvedeva. Iako ima 13. poziciju u karijeri, Kirgios ima 14-11 protiv igrača koji se trenutno nalaze u prvih 5.

Medvedev, koji je prošao najmanje polufinale na svakom od poslednja tri Otvorena prvenstva SAD, pokušava da postane prvi ponovljeni šampion otkako je Rodžer Federer pobedio pet uzastopnih pobjeda od 2004. do 2008. Kirgios je pobedio u poslednjem meču između njih dvojice, koji je došao u Montreal.

Medvedev je jedini igrač u gornjoj polovini žreba koji nije izgubio set. Nijedan čovek nije osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu SAD bez izgubljenog seta u open eri, koja je počela 1968.

Veliki meč na ženskoj strani dolazi tokom popodneva u Ašeu kada 12. nosilac Koko Gauf igra protiv Šuai Žanga. Gauff, finalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske ove godine, pokušava da se domogne četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD po prvi put u karijeri.