American Airlines kaže da je kršenje podataka uticalo na neke klijente, zaposlene

American Airlines kaže da je kršenje podataka uticalo na neke klijente, zaposlene

American Airlines Inc (AAL.O) je u utorak potvrdio kršenje podataka i rekao da, iako je „neovlašćeni akter“ dobio pristup ličnim podacima malog broja kupaca i zaposlenih putem phishing kampanje, nema dokaza zloupotrebe podataka.

Akcije kompanije, najnovije američke kompanije koja je pretrpela sajber napad, pale su za 2,6 odsto u popodnevnoj trgovini. Nedavno su Uber Technologies Inc (UBER.N) i Take-Tvo Interactive Softvare Inc takođe otkrili slične povrede, ostavljajući investitore i klijente zabrinutim za bezbednost podataka.

„Trenutno primenjujemo i dodatne tehničke mere zaštite kako bismo sprečili da se sličan incident dogodi u budućnosti“, saopštila je avio-kompanija u utorak.

Otkrio je kršenje u julu i angažovao je treću stranu za ciber bezbednost forenzičku firmu da sprovede istragu kako bi se utvrdila priroda i obim incidenta, navodi se u pismu sa obaveštenjem potrošača od 16. septembra.

Američki erlajns je obavestio kupce da je haker možda pristupio ličnim podacima kao što su adresa, broj telefona, broj vozačke dozvole, broj pasoša i/ili određene medicinske informacije, pokazalo je pismo.

„Žalimo što je došlo do ovog incidenta i veoma ozbiljno shvatamo bezbednost vaših ličnih podataka“, rekao je u pismu glavni službenik za privatnost i zaštitu podataka Rasel Habard.