5 mrtvih, uključujući pacijenta, u padu medicinskog leta u Nevadi

5 mrtvih, uključujući pacijenta, u padu medicinskog leta u Nevadi

Pet osoba, uključujući medicinsko osoblje i pacijenta, poginulo je u avionskoj nesreći u petak uveče u Nevadi, saopštila je kompanija vazdušne hitne pomoći.

Kancelarija šerifa okruga Lion saopštila je da su vlasti počele da primaju pozive o mogućoj avionskoj nesreći u blizini Stagecoach-a, Nevada, oko 21:15. i dva sata kasnije pronašao olupinu. Diližans je oko 45 milja (72 kilometra) jugoistočno od Rena.

Care Flight, koji pruža hitnu pomoć avionom i helikopterom, potvrdio je da nije bilo preživelih.

Među mrtvima su bili pilot, medicinska sestra, bolničar, pacijent i član porodice pacijenta.

„Sa slomljenim srcem izvještavamo da smo sada dobili potvrdu od vatrogasne službe okruga Central Lion da niko od pet osoba u avionu nije preživio“, navodi se u saopštenju kompanije, dodajući da zaustavlja letove kako bi se fokusirala na pomoć agencijama, timu članovi i porodice.

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja objavio je u subotu ujutro na Tviteru da šalje sedmočlani tim istražitelja na mesto nesreće. NTSB je identifikovao letelicu kao avion Pilatus PC-12.

Do nesreće je došlo usred upozorenja na zimsku oluju koje je izdala Nacionalna meteorološka služba u Renu za velike delove Nevade, uključujući delove okruga Lion.

Meteorološka služba je saopštila da se očekuje jak snijeg, udari vetra do 105 km/h i periodi zatamnjenja između petka i 4 sata ujutru u nedelju.