Zelenski se sastao sa predsednicom Grčke

Zelenski se sastao sa predsednicom Grčke

Predsjednik  Ukrajine Vladimir Zelenski održao je sastanak sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu, koja boravi u poseti Ukrajini.

Šef ukrajinske države pozdravio je grčkog kolegu na trgu kod Mariinskog dvorca. Potom su vođeni pregovori između delegacija dve zemlje, prenosi Ukrinform.

„Drago mi je da vas danas poželim dobrodošlicu u Ukrajinu. Drago mi je da vas poželim dobrodošlicu u vreme kada nam je svima – ne samo Ukrajinci, svim Evropljanima – potrebno maksimalno jedinstvo i maksimalna saradnja. Izazovi i krize izazvane ruskom agresijom predstavljaju prijetnju svima na našem kontinentu. I samo zajedno možemo vratiti bezbednost ne samo Ukrajini, vratiti bezbednost celoj Evropi i garantovati mir“, rekao je Zelenski.

Takođe je napomenuo da su pregovori sa grčkim predsjednikom bili veoma sadržajni i važni za obe zemlje.

„Mi zaista radimo zajedno sa grčkom stranom da što pre okončamo ovaj rat, da prekinemo rusku zločinačku agresiju i da vratimo normalan život u Ukrajinu. U tu svrhu razvijamo našu saradnju u odbrambenoj, političkoj, ekonomskoj i humanitarnoj sferi“, dodao je predsjednik.

Grčka predsjednica Katerina Sakelaropulu i ministar odbrane Nikos Panagiotopulos doputovali su u posetu Kijevu 3. novembra.