Zelenski o Rusiji: Ovo je zlo koje se može „umiriti“ samo na bojnom polju

Zelenski o Rusiji: Ovo je zlo koje se može „umiriti“ samo na bojnom polju


Ruske invazione snage nastavljaju da granatiraju ukrajinske gradove, što dokazuje da je Rusija zlo koje se može zaustaviti samo na bojnom polju.

To je rekao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji je govorio u video obraćanju naciji, koju je video Ukrinform.
„Kao što sam i predvideo, Rusija je veoma nervozna zbog naših aktivnosti. Ponovo granatiranje Harkova, Odese, ponovo pokušaji brutalnih ofanzivnih akcija u Donbasu. Ovo je zlo koje se može smiriti samo na bojnom polju. Branimo Lisičansk i Severodonjeck. Ceo ovaj region je najteži, tamo su najteže bitke“, rekao je predsednik.

On je istakao da je ceo region najteže područje u ovom trenutku jer se vode teške borbe.

„Ali naši snažni momci i devojke su tu. Okupatori dobijaju odgovore na svoje akcije protiv nas. Zahvalan sam vojsci i obaveštajnim podacima koji to pružaju“, rekao je šef države.

Odvojeno, Zelenski je rekao da se Ukrajina kreće ka glavnoj odluci Evropskog saveta, za koju se očekuje da će biti odobrena u Briselu u petak, pošto će Savet razmotriti zahtev Ukrajine za članstvo u EU i odlučiti o dodeli zemlji statusa kandidata.

„Sledeći dani u nedjelji će takođe biti zauzeti. Idemo ka glavnoj odluci Evropskog savjeta, koja će biti usvojena u petak“, rekao je Zelenski. „Korak po korak, prolazimo kroz ključnu nedelju i činimo sve svaki dan da niko nema sumnje da Ukrajina zaslužuje kandidaturu. Svaki dan dokazujemo da smo već deo ujedinjenog evropskog, rekao bih čak, vrednosnog prostora.