Ukrajinski pobjednici Evrovizije na turneji po Evropi kako bi prikupili novac za vojsku

Ukrajinski pobjednici Evrovizije na turneji po Evropi kako bi prikupili novac za vojsku

Pobjednici ukrajinskog takmičenja za Pesmu Evrovizije planiraju turneju po Evropi kako bi prikupili novac za vojsku dok ona nastavlja da pruža žestok otpor ruskim snagama više od 80 dana nakon što su izvršile invaziju na zemlju, rekli su u utorak.

Kaluški orkestar je u subotu izazvao talas podrške javnosti da pobjedi na takmičenju, dajući svojim sunarodnicima preko potreban moralni podsticaj.

Frontmen Oleh Psiuk rekao je na televizijskoj konferenciji za novinare u gradu Lavovu na zapadu Ukrajine da će bend uskoro na Instagramu objaviti gde će imati turneju.

„Na svakom nastupu ćemo prikupljati sredstva za potrebe vojske“, rekao je on.

Psiuk je rekao da se nada da će Ukrajina biti domaćin Evrovizije sledeće godine i zahvalio je braniocima opkoljene čeličane Azovstal u gradu Mariupolju na jugu zemlje na hrabrosti što su izdržali tako dugo.

Borci u poslednjem uporištu u Mariupolju počeli su da se predaju, ali je savetnik ukrajinskog predsednika rekao da je njihov prkos promenio tok rata. Opširnije

Kladionice su učinile Kaluški orkestar izrazitim favoritom na Evroviziji. Njihova pesma „Stefania“ koja spaja rep sa tradicionalnom narodnom muzikom bila je četvrta nakon glasanja nacionalnih žirija, ali je upala na prvo mesto zahvaljujući rekordnom rezultatu tokom glasanja gledalaca.

Rojters

Ostavite odgovor