Ruske trupe u Ukrajini ubile 202 đeteta

Ruske trupe u Ukrajini ubile 202 đeteta

U Ukrajini je od posledica akcija ruskih vojnika već ubijeno 202 dece.

„Više od 563 djece je pogođeno u Ukrajini kao rezultat potpune oružane agresije Ruske Federacije. Prema zvaničnim podacima tužilaca za maloljetnike, poginulo je 202 djece, a povređeno je više od 361“, objavilo je Tužilaštvo na Telegramu.

Kako se navodi, ovi podaci nisu konačni, jer se radi na utvrđivanju broja stradalih u područjima aktivnih neprijateljstava, na privremeno okupiranim i oslobođenim teritorijama.

Prema podacima koje su dobili tužioci za maloletnike, najviše djece je pogođeno u Donjeckoj oblasti – 117, Kijevskoj – 106, Harkovskoj – 89, Černigovskoj – 54, Hersonskoj – 41, Nikolajevskoj – 40, Luganskoj – 36, Zaporožju. region – 23, grad Kijev – 16, Sumska oblast – 16, Žitomirska oblast – 15.

Prilikom dokumentovanja krivičnih dela ruske vojske u Bučanskom okrugu Kijevske oblasti pronađeno je telo 14-godišnjeg dječaka.

Petnaestogodišnji dječak poginuo je 15. aprila u granatiranju sela Havrilivka, okrug Novooleksandrivka, u oblasti Herson.

U okrugu Izijum u oblasti Harkov 16. aprila, ruske trupe su pucale na automobil kojim je jedna porodica pokušavala da se evakuiše iz Izijuma. Povređena je 15-godišnja djevojčica.

Usled neprijateljskog bombardovanja i granatiranja oštećeno je 1.018 obrazovnih ustanova, od kojih je 95 potpuno uništeno.

Kako je saopšteno, prema podacima Ministarstva zdravlja, 174 djece se leči u zdravstvenim ustanovama, 150 je pušteno, a petoro djece je umrlo od posledica oružane agresije Rusije.

izvor Ukrinform

Ostavite odgovor