U Britaniji su tri dječaka umrla nakon pada pod led

U Britaniji su tri dječaka umrla nakon pada pod led

U gradu Solihul, u centralnoj Engleskoj, tri dječaka starosti 8, 10 i 11 godina umrla su nakon pada pod led u jezero, prenosi Rojters.

Policija u Zapadnom Midlendsu, koja uključuje Solihal, saopštila je u ponedeljak da je primila izveštaje o incidentu u nedelju popodne. Iz jezera je uz pomoć prolaznika izvučeno četvoro dece.

Troje ih je umrlo od promrzlina, a još jedno dete, šestogodišnji dječak, prevezeno je u bolnicu u kritičnom stanju.

Portparol policije Zapadnog Midlenda Ričard Haris rekao je da je jedan policajac doživeo blagu hipotermiju tokom operacije spasavanja, ali da je već otpušten iz bolnice.

„Jedan od mojih policajaca je pokušavao da probije led kako bi spasio decu. Policajci su samo ušli u vodu bez obzira na sopstvenu bezbednost. Ušli su u vodu u normalnim pantalonama i cipelama“, rekao je Haris na konferenciji za novinare.

On je dodao da spasioci nastavljaju pretragu jezera nakon nepotvrđenih izveštaja da su druga deca možda pala pod led.

„Smrt dečaka je tragedija koja se ne može opisati rečima. Jučerašnji incident nas sve podseća na opasnosti otvorenih voda, posebno u zimskim mesecima“, rekao je Richard Stanton, predstavnik lokalne spasilačke službe. rekao je na konferenciji za novinare.

Britanski premijer Riši Sunak takođe je izrazio saučešće zbog smrti trojice dečaka u Solihalu.

Poslednjih dana u Britaniji je došlo do naglog zahlađenja, što je dovelo do obilnih snežnih padavina, koje su u noći na ponedeljak zahvatile deo zemlje.