Tri osobe povrijeđene u neredima u Švedskoj

Tri osobe povrijeđene u neredima u Švedskoj

Trojici ljudi u švedskom gradu Norčepingu bila je potrebna medicinska pomoć nakon što su pogođeni policijskim mecima tokom sukoba između policije i demonstranata nakon paljenja Kurana koji su izazvali nerede u nekoliko švedskih gradova tokom uskršnjeg vikenda.

Na nekim mjestima kontrademonstranti su napali policiju uoči planiranih demonstracija desničarskih ekstremista. Premijerka Magdalena Andersson osudila je nasilje.

„Izgleda da su tri osobe pogođene rikošetima i sada su zbrinuti u bolnici. Sva trojica povređenih su uhapšena zbog sumnje da su počinili zločin“, navodi policija u onlajn saopštenju, dodajući da nijedna od povreda nije opasna po život.

Policija je saopštila da je situacija u Norčepingu bila mirna u nedelju uveče.

Policija i demonstranti su tokom proteklih dana bili angažovani u ozbiljnim sukobima u kojima je nekoliko policajaca povređeno, a više vozila je zapaljeno.

Nasilje je počelo u četvrtak nakon demonstracija koje je organizovao Rasmus Paludan, lider danske krajnje desničarske partije Tvrda linija. Paludan, koji je imao dozvolu za niz demonstracija širom Švedske tokom uskršnjeg vikenda, poznat je po spaljivanju Kurana.

izvor Rojters

Ostavite odgovor