Tramp: Bajden se neće povući iz predsjedničke trke, ima svoj ego

Tramp: Bajden se neće povući iz predsjedničke trke, ima svoj ego

Bivši američki predsjednik SAD-a Donald Tramp predviđa da se njegov protivkandidat Džo Bajden neće povući iz predsjedničke trke i da će se oduprijeti pozivima demokrata da to učini.

Bivši predsjednik Donald Tramp vjeruje da Bajden ne želi da odustane od kandidature, navodeći da “ima svoj ego”.

“Demokrate pokrivaju Bajdena i još uvijek to na neki način rade, ali sada postaje veoma teško to realizovati”, rekao je Tramp u intervjuu za Fox News.

Tramp je ocijenio da će, ukoliko Bajden odustane, na njegovo mjesto doći potpredsjednica SAD Kamala Haris i naveo da demokrate ne mogu da smijene Bajdena ukoliko on to sam ne učini ili mogu da se pozovu na 25. amandman Ustava.

Prema 25. amandmanu, potpredsjednik i većina u predsjedničkom kabinetu mogu da poglase predsjednika “nesposobnim da obavlja dužnosti”, čime bi potpredsjednik bio imenovan za vršioca dužnosti predsjednika.

Predsjednik SAD Džozef Bajden ranije je poručio da bi odustao od kandidature za reizbor ako “Gospod Bog dođe” i kaže mu da to uradi.

Pozivi da Bajden odustane od predsjedničke trke postali su glasniji tokom protekle nedjelje, nakon njegovog katastrofalnog nastupa u debati protiv Trampa krajem prošlog mjeseca.