Indija kaže da otkriva lažne lažne kompanije sa kineskim vezama

Indija kaže da otkriva lažne lažne kompanije sa kineskim vezama

Indijske vlasti su u nedelju saopštile da su uhapsile čoveka koji je rukovodio stvaranjem mnogih lažnih kompanija povezanih sa Kinom i imenovale lažne direktore da vode lažne poslove.

Najnovije hapšenje bilo je deo veće istrage koju je pokrenula kancelarija savezne vlade za istragu ozbiljnih prevara (SFIO) protiv osnivača lažnih kompanija koje se koriste za obavljanje ilegalnih transakcija.

Ranije ovog mjeseca vlada je počela da se obračunava sa indijskim entitetima koji su davali lažne direktore nekim lažnim kompanijama povezanim sa Kinom.

SFIO je saopštio da je uhapsio čoveka po imenu Dortse, koji je bio u odboru Jillian India Ltd, podružnice u potpunom vlasništvu Jillian Hong Kong Ltd, i izvršio raciju na više mesta da bi otkrio prevaru.

U njemu nisu opisane kineske veze fiktivnih kompanija niti je otkrivena priroda navodno počinjenih prevara.

Za direktore nekoliko lažnih kompanija, Dortse bi koristio imena indijskih državljana koji nisu imali obrazovanje i radili su na lošim poslovima, navodi SFIO.

List Indijan Ekspres izvestio je da je lokalna policija uhapsila dva direktora kompanije, uključujući jednog kineskog državljanina, zbog njihove navodne umješanosti u obezbeđivanje lažnih direktora lažnim kompanijama povezanim sa Kinom.