Generalni sekretar NATO-a razgovarao je sa Kulebom, obećava nastavak podrške

Generalni sekretar NATO-a razgovarao je sa Kulebom, obećava nastavak podrške

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg razgovarao je telefonom sa šefom Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine i osudio masovni raketni napad Ruske Federacije, prenosi „Evropska istina“.

„Razgovarao sam sa ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom i osudio užasne neselektivne udare Ruske Federacije na civilnu infrastrukturu u Ukrajini. NATO će nastaviti da podržava hrabri ukrajinski narod u borbi protiv agresije Kremlja sve dok bude potrebno“, rekao je Stoltenberg. rekao.

Kako je saopšteno, Dmitro Kuleba je zbog masovnih ruskih raketnih napada prekinuo turneju po Africi i hitno se vraća u Ukrajinu.

On je naglasio da se Ukrajina neće slomiti od zastrašivanja civilnog stanovništva, a ovakvi postupci Ruske Federacije su argument za sve koji i dalje misle da je moguće voditi mirovne pregovore sa Putinom.

Kuleba je takođe pozvao da se ne tvrdi da je Ruska Federacija izvršila masivan raketni napad na Ukrajinu zbog činjenice da ga je „isprovocirao” Krimski most – kao što se to dešavalo mnogo puta ranije.