Zvezda serije „Pover Rangers“ Džejson Dejvid Frenk preminuo je u 49

Zvezda serije „Pover Rangers“ Džejson Dejvid Frenk preminuo je u 49

Umro je Džejson Dejvid Frenk, koji je igrao Green Pover Rangera Tomija Olivera u dečjoj seriji iz 1990-ih „Mighti Morphin Pover Rangers”. Imao je 49 godina.

Džastin Hant, Frankov menadžer, rekla je u saopštenju u nedjelju da je Frenk preminuo. Nije navela uzrok smrti niti rekla kada je umro, ali je zatražila „privatnost njegove porodice i prijatelja tokom ovog užasnog vrijemena dok se pomirujemo sa gubitkom tako divnog ljudskog bića“.

Volter Emanuel Džons, originalni Crni moćni rendžer koji je glumio sa Frenkom u filmu „Mighti Morphin Pover Rangers“, napisao je na Instagramu da nije mogao da vjeruje. „Moje srce je tužno što sam izgubio još jednog člana naše posebne porodice“, napisao je Džons. Thui Trang, koji je igrao originalnog Iellov Pover Rangera, poginuo je u saobraćajnoj nesreći 2001. godine u dobi od 27 godina.

„Mighti Morphine Pover Rangers“, oko pet tinejdžera koji su bili zaduženi za spas Zemlje od zla, debitovali su na Fok-u 1993. i postali fenomen pop kulture. Početkom prve sezone, Frankov Tomi Oliver je prvi put viđen kao negativac kome je zla Rita Repulsa isprala mozak. Ali ubrzo nakon toga, primljen je u grupu kao Zeleni rendžer i postao je jedan od najpopularnijih likova u emisiji.

Iako njegova uloga nije bila trajna, Frank je kasnije vraćen kao Beli rendžer i vođa tima. Kroz spinoff TV serije, Frankov Tomi Oliver se vratio kao i drugi rendžeri, uključujući Red Zeo Ranger, Red Turbo Ranger i Black Dino Ranger. Takođe ga je igrao u filmovima „Mighti Morphin Pover Rangers: The Movie“ i „Turbo: A Pover Rangers Movie“, a nastupio je u kameo u ponovnom pokretanju „Pover Rangers“ iz 2017.

Praktikant borilačkih veština, Frank se borio u nekoliko borbi mješovitih borilačkih veština 2009. i 2010. godine.

TMZ je ranije objavio da je Frankova druga supruga, Tammie Frank, podnela zahtjev za razvod od njega u avgustu. Franka je ostalo četvoro djece; jedan iz njegovog braka sa Tammie Frank i tri iz njegovog prvog braka sa Shavna Frank.