Porodica sa Novog Zelanda pronašla tijela djece u koferima

Porodica sa Novog Zelanda pronašla tijela djece u koferima

Novozelandska porodica koja je kupila napuštenu robu iz skladišta vratila se kući sa svojim kupovinama kako bi otkrila tijela dvoje djece skrivena u dva kofera, saopštila je policija u četvrtak.

Djeca su bila stara između 5 i 10 godina, bila su mrtva već nekoliko godina, a koferi su bili u skladištu najmanje tri ili četiri godine, rekao je detektiv inspektor Tofilau Faamanuja Vaaelua.

On je rekao da je istraga u ranoj fazi, ali da će biti rigorozna. „Ovo uključuje utvrđivanje gde, kada i kako“, rekao je Vaaelua novinarima u Oklandu.

Porodica je kupila lične stvari i predmete za domaćinstvo na onlajn aukciji i odnela ih kući prošle nedjelje. Vaaelua je naglasio da oni nemaju nikakve veze sa smrću i razumljivo su bili uznemireni njihovim otkrićem.

Policija je prošle nedjelje prvo postavila mijesto zločina u kući u Oklandu i otvorila istragu o ubistvu, ali je odbila da ulazi u detalje slučaja do četvrtka.

Vaaelua je rekla da su procedure identifikacije djece u toku, ali da imaju rođake koji žive na Novom Zelandu.

On je takođe rekao da je policija kontaktirala Interpol i inostrane policijske agencije – što je mogući pokazatelj da policija veruje da osumnjičeni ili osumnjičeni sada žive u inostranstvu.

„Istražni tim veoma naporno radi na tome da pozove osobu ili osobe odgovorne za smrt ove dece“, rekao je Vaaelua.

On je rekao da je to težak slučaj za istražni tim.

„Bez obzira koliko godina služite i istražujete užasne slučajeve poput ovog, to nikada nije lak zadatak“, rekao je on. „Ja sam roditelj male djece. Ali imamo posao koji treba da uradimo.”