Istraga o seksualnom napadu Marilin Manson ide tužiocima

Istraga o seksualnom napadu Marilin Manson ide tužiocima

Detektivi su tužiocima predali rezultate svoje 19-mjesečne istrage o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv Merilina Mensona, koji će razmotriti da li da podnesu krivičnu prijavu, saopštile su u utorak vlasti.

Istražitelji iz odeljenja šerifa okruga Los Anđeles dali su slučaj 53-godišnjeg rokera, čije je zakonsko ime Brajan Hju Vorner, u ponedeljak Okružnom tužiocu.

Saopštenje o primopredaji nije dalo nove detalje o istrazi, ali je šerifovo odeljenje ranije saopštilo da detektivi istražuju optužbe o seksualnom napadu i nasilju u porodici koje datiraju od 2009. do 2011. godine u Zapadnom Holivudu, gde je Menson živeo u to vreme.

Mensonovi predstavnici nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar, ali je njegov advokat nazvao optužbe „dokazivo lažnim“.

Istraga je obuhvatila novembarski pretres Mensonove kuće, gde su zaplenjeni medijski uređaji i drugi predmeti.

Vlasti nisu identifikovale umešane žene, ali je nekoliko njih javno navelo da ih je Menson fizički, seksualno i emocionalno zlostavljao u vreme incidenata pod istragom, a neke su podnele građanske tužbe.

Među njima je i glumica iz „Igre prestola“ Esme Bjanko, čiji je advokat rekao da je takođe davala intervjue policiji.

Menson i sam tuži svoju bivšu vjerenicu, glumca „Zapadnog sveta“ Evana Rejčel Vud, čija je objava na Instagramu iz februara 2021. u kojoj se navodi da me je „užasno zlostavljao godinama“ pokrenula talas javnih optužbi protiv njega.

U tužbi se njene optužbe za napad naziva izmišljenim i kaže se da su ona i još jedna žena koristile lažne izgovore, uključujući lažno pismo FBI-ja da ubede druge žene da se jave.

Vudovi advokati su u sudskim dokumentima rekli da je tužba neosnovana i primer odmazde kojom je Vud dugo pretio ako progovori o njegovom zlostavljanju.

Menson se pojavio kao muzička zvezda sredinom 1990-ih, poznat koliko po izazivanju javnih kontroverzi, tako i po hit pesmama poput „The Beautiful People“ i hit albuma kao što su „Antichrist Superstar“ iz 1996. i „Mechanical Animals“ iz 1998.

Asošiejted pres obično ne navodi imena ljudi koji kažu da su bili seksualno zlostavljani osim ako se javno nisu oglasili kao Bjanko i Vud.