160 uhapšenih u jednonedeljnoj operaciji trgovine ljudima u SAD

160 uhapšenih u jednonedeljnoj operaciji trgovine ljudima u SAD

Šerif okruga Polk i druge vlasti u američkoj državi Florida uhapsile su 160 ljudi u jednonedeljnoj operaciji trgovine ljudima pod nazivom Fall Haul 2, saopštio je šerif okruga Grejdi Džad u petak na konferenciji za novinare.

Optuženi su bili zaposleni u Dizniju, više školskih nastavnika, zamenik šefa policije, popravni službenik i 26 oženjenih muškaraca. Nekih 86 navodno je prodavalo seks, dok je 65 pokušavalo da ga kupi, a između njih su imali krivične dosijee sa ogromnih 419 krivičnih dela i 619 prekršaja. Samo 16 njih je zapravo bilo iz okruga Polk, pri čemu je većina bila poreklom iz drugih krajeva Floride, a 15 je bilo iz druge države.

Zamenik šefa policije Džejson DiPrima iz Kartersvila u Džordžiji i možda najistaknutiji ulov Fall Haul-a uhapšen je prošlog četvrtka nakon što je odgovorio na onlajn oglas prikrivenog detektiva. Izlazeći iz radionice za poligrafsku obuku u prikrivenom brodu Agencije za borbu protiv droga, DiPrima je predao 180 dolara i pakovanje Vhite Clav Hard Seltzer lažnoj kurvi pre nego što su poslanici stavili lisice. On je podneo ostavku na svoju funkciju do trenutka kada je Džad novinarima podelio detalje o svom padu.

Ispostavilo se da je Cameron Burke, nedavno otpušteni kompjuterski tehničar u srednjoj školi u okrugu Orindž, izašao na kauciju nakon što je optužen za seks sa 15-godišnjim učenikom u školi, detalj koji je podelio policiji dok su ponovo ga je uhapsio. Nastavnik matematike Karlos Gonzales pokušao je da se izmigolji da ga uhvate sa dve prostitutke tvrdeći da je upravo planirao da im da novac i preskoči seks, dok je profesor fizičkog Džon Lejton tvrdio da mora da bude na treningu ujutru i da zato ne može predugo su bili uhapšeni jer su pokušali da plate prikrivenom službeniku za seksualni čin.

Giljermo Perez, Diznijev radnik, radio je kao portir u parku i uhapšen je nakon što je platio 80 dolara detektivu na tajnom zadatku za seks. Službenik Kazneno-popravnog zavoda Lake Keith Nieves je na sličan način uhapšen nakon što je pokušao da ima seks sa prerušenim pandurom.

Šerifova kancelarija je otkrila da je tokom istrage pronašla dve žrtve trgovine ljudima, plus pet potencijalnih žrtava, što sugeriše da je među masom bilo više onih koji nisu bili voljni da istupe. Osoba koja je uhapšena zbog prostitucije na Floridi može biti izbrisana ako se izjasni kao žrtva trgovine ljudima.