Žrijeb za Evrokup: Radonjić se vraća u „Moraču“, stare beštije u istoj grupi

Žrijeb za Evrokup: Radonjić se vraća u „Moraču“, stare beštije u istoj grupi

Žrijeb za novu sezonu Evrokupa, obavljen je danas.

Dvadeset ekipa podijeljeno je u dvije grupe, a među njima je i Budućnost Voli .

Šampion Crne Gore svrstan je u grupu A.

Tu su još Hapoel Tel Aviv, Gran Kanarija, Huventud, Ulm, Bešiktaš, Bahčešehir , koji sa klupe vodi Dejan Radonjić , a čiji dres će nositi Marko Simonović , litvanski Volfs, Trento i Trefl Sopot .

„Dosta teška grupa koju predvodi Hapoel iz Tel Aviva, koji igra sjajnu košarku već nekoliko sezona i uvijek spada u sam vrh favorita za osvajanje Evrokupa. Tu su i naše „stare beštije“, ekipe Gran Kanarije i Huventuda. Sa ekipom sa Kanarskih ostrva smo odigrali 12 mečeva i slavili dva puta, a ekipu Huventuda ćemo po prvi put dočekati u Morači. Žrijeb je ranije odlučio da dobijemo dvije ekipe iz Turske. Tako će „Morača“ ponovo ugostiti svog bivšeg trenera i igrača Dejana Radonjića koji vodi Bahčešehir, za koji od iduće sezone igra i naš reprezentativac Marko Simonović. Dolazi i ekipa Bešiktaša koja je prošle sezone igrala polufinale Evrokupa, sa klupe je uspješno predvodi Dušan Alimpijević, a u rosteru igra bivši crnogorski reprezentativac Derik Nidam, koji je produžio ugovor sa istanbulskim crno-bijelima. Ulm i Trento su sad već stari znalci, kada pogledamo broj međusobnih duela koje imamo sa njima posljednjih godina. Imaćemo prilike i da odigramo prve utakmice sa ekipom BC Volvs. Riječ je o mladom košarkaškom projektu, koji postoji dvije godine a koji vodi proslavljeni litvanski reprezentativac Rimantas Kaukenas. I posljednji protivnik je poljski Sopot, novajlija u Evrokupu, koje sa klupe predvodi još jedno dobro poznato lice balkanske košarke, hrvatski stručnjak Žan Tabak“, naveli su iz Budućnosti.

Grupu B čine: Valensija, Hapoel Jerusalim, Burg, Turk Telekom, Venecija, Aris, Lietkabelis, Cedevita Olimpija, Hamburg i Kluž .

„Plave“ je na žrijebu predstavljao nekadašnji kapiten, a sada pomoćnik izvršnog direktora za sportaka pitanja Suad Šehović .

Početak takmičenja zakazan je za 24. septembar.

U narednu rundu, nakon 18 kola, plasiraće se po šest najboljih iz obje grupe.

Prve dvije ekipe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će ekipe koje završe od trećeg do šestog mjesta igrati osminu finala.

U osmini i četvrtfinalu igra se po jedna utakmica, dok se polufinale i finale igraju na dva dobijena meča.

Prednost domaćeg terena ima ekipa koja je bolje plasirana, odnosno ona ekipa koja ima bolji učinak nakon ligaškog dijela.