Ulaznice za Svijetsko prvenstvo u Kataru najskuplje ikada – studija

Ulaznice za Svijetsko prvenstvo u Kataru najskuplje ikada – studija

Ljubitelji fudbala koji prisustvuju utakmicama Svijetskog prvenstva u Kataru izdvojiće skoro 40 odsto više za karte za meč u poređenju sa onima koji su gledali izdanje 2018. u Rusiji, a ulaznice za finale koštaju 684 funte ( 812 dolara) u prosjeku, pokazuje studija.

Dok su navijači u Rusiji u prosjeku plaćali 214 funti za mjesto, karte za utakmice u Kataru koštaju u prosjeku 286 funti, pokazalo je istraživanje Keler Sportsa.

Cijene karata u Kataru najskuplje su ikada za utakmice Svijetskog prvenstva u poslednjih 20 godina, a cijene za finale su 59 odsto više nego pre četiri godine, prema studiji minhenske sportske kompanije.

„Svijetsko prvenstvo u Kataru već se smatra najskupljim svijetskim prvenstvom ikada. Izgradnja šest novih stadiona i kompletna renovacija još dvije arene u zemlji navodno su koštali oko 3 milijarde dolara“, navodi se u studiji.

„Mnogo više novca potrošeno je na proširenje infrastrukture glavnog grada Dohe, kao što su transportne rute i rekonstrukcija međunarodnog aerodroma.

„Nije iznenađujuće što je Svijetsko prvenstvo u Kataru ujedno i Svijetsko prvenstvo sa najskupljim ulaznicama u prosjeku.

FIFA je ranije saopštila da je skoro tri miliona karata na osam stadiona u Kataru prodato uoči 20. novembra. 18. Svijetsko prvenstvo, prvo koje se održava na Bliskom istoku.

Karte za Svijetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. smatrane su najpristupačnijim u poslednjih 20 godina, sa prosečnom cenom od 100 funti za mečeve, dok su karte za finale na berlinskom Olimpijastadionu koštale u proseku 221 funtu po mjestu.