U Podgorici druge utakmice polufinala plej-ofa

U Podgorici druge utakmice polufinala plej-ofa

Druge utakmice polufinala plej-ofa EPCG Superlige odbojkašica odigraće se u Podgorici. Morača i Luka Bar sastaće se u utorak, od 20 sati, dok će se dan kasnije, u srijedu u istom terminu sastati Budućnost Volley i Herceg Novi u našem glavnom gradu.

Odbojkašice Luke Bar bile su sigurne na domaćem terenu i upisale maksimalnu pobjedu u prvom meču 3:0 (25:15, 25:10, 27:25), ali kapitenka Morače, Sara Globarević i saigračice nadaju se trijumfu i majstorici. Utakmica se igra u sali Osnovne škole “Radojica Perović” (20h).

“Svakako očekujem mnogo bolju igru nego u prvom susretu u Baru. Tokom prvenstva pokazali smo da možemo da igramo sa svima, naročito na našem terenu. Kompletni smo i uz dobru atmosferu idemo na pobjedu “, kazala je Globarević .

Sirene, nakon Kupa, priželjkuju još jedno finale u ovoj sezoni, kazala je kapitenka Dušanka Petrović.

“ U ovom momentu smo kvalitetnija ekipa što smo pokazali i u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo odigrati dobro i plasirati se u još jedno finale “, kazala je Petrović.

Druga utakmica između odbojkašica Budućnosti i Herceg Novog odigraće se srijedu u sali Medicinske škole, takođe, od 20 sati. U prvom susretu slavio je branilac titule rezultatom 3:0 (25:18, 25:19, 25:17).

Mileva Magdelinić iz Budućnosti se nada dobroj utakmici na domaćem terenu. Herceg Novom se ne može prijetiti.

“Očekuje nas još jedna teška utakmica sa favoritom. Smatram da smo u petak pružile dobar otpor, međutim greške su nas koštale u tom drugom setu kada smo držale razliku od 16:11 i na kraju ispustile taj set. Iako smo veoma mlada ekipa, pokazale smo da možemo da igramo sa starijim i iskusnijim timom, a nadam se da ćemo poraditi na svojim nedostacima i pružiti dobru partiju u srijedu na domaćem terenu”, rekla je kapitenka podgoričkog tima .

Branilac titule je drugu godinu zaredom bez izgubljenog seta, ali bez obzira na to, kapitenka Novljanki, Ralica Vasileva , kaže da nema opuštanja pred utakmicu u glavnom gradu, jer ekipa Budućnosti zna kako da im napravi probleme.

“Očekujemo još jednu zanimljivu utakmicu u Podgorici. Ekipa Budućnosti igra sa velikom željom, što im donekle pomaže u svim elementima. Ako mi ne budemo igrali na 110% mogu da nam prave probleme, što su i pokazale u prvom meču. Moramo da pokažemo karakter i da otvorimo meč na najbolji način. U prvoj utakmici imali smo previše grešaka i sada moramo da ih minimiziramo da bismo poboljšali našu igru”, kazala je Vasileva .

Utorak, 16. april

20.00h Morača – Luka Bar

Srijeda, 17. april

20.00h Budućnost – Herceg Novi