Trener Liverpula Klop „iznenađen“ Firminovom odlukom da ode

Trener Liverpula Klop „iznenađen“ Firminovom odlukom da ode

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je „malo iznenađen“ odlukom Roberta Firmina da napusti klub na kraju sezone, ali želi da na visokom nivou završi osmogodišnju karijeru brazilskog napadača na Enfildu.

Firmino, čiji ugovor ističe u junu, pomogao je Liverpulu da osvoji Ligu šampiona, Premijer ligu, FA kup i Svetsko klupsko prvenstvo, među ostalim velikim priznanjima od kada im se pridružio iz Hofenhajma u junu 2015.

„Iznenađen? Da, malo – moglo bi da ide u dva pravca, a prošlo je u jednom. I to veoma poštujem“, rekao je Klop novinarima u petak. „Ali to je sasvim normalno u ovoj vrsti duge veze koju imamo i Bobi sa klubom.

„Rekao mi je, a onda je jedino što je rekao je: ‘Sada želim da ovu divnu priču privedem pozitivnom kraju’.

Firmino (31) je postigao 108 golova u više od 350 utakmica u svim takmičenjima i bio je deo snažnog napadačkog trojca sa Mohamedom Salahom i Sadiom Maneom, koji je otišao u Bajern Minhen prošlog juna, što je pomoglo Liverpulu da osvoji titulu prvaka 2019-20.

„Sadio, Bobi i Mo zajedno su neko vreme bili jedan od najboljih prednjih tri u svetskom fudbalu“, dodao je Klop.

Firmino je postigao sedam golova u 13 utakmica Premijer lige pre pauze za Svetsko prvenstvo, ali je propustio dva meseca nakon restartovanja pošto je zadobio povredu potkoljenice i ograničen je na pet nastupa kao zamene od povratka u februaru.

Sišao je sa klupe i postigao poslednji gol Liverpula u prošlonedeljnom porazu rivala Mančester junajteda rezultatom 7-0.

„Voleo sam prijem koji je dobio kada je ušao protiv Junajteda“, rekao je Klop. „On je potpuno tu i potpuno posvećen, i to je sve što treba da znamo.

„U ovom trenutku nema vremena za oproštaj ili šta već, ima dovoljno vremena za to kasnije u sezoni. On je jedan od onih igrača da bi čak i kada bi došao sa opozicionim timom, ljudi bili zaista srećni da ga vide.“

Liverpul, peti u ligi sa 42 boda, u subotu putuje u zadnji klub Bornmut.