Španska fudbalska federacija demantuje tvrdnje o orgijama

Španska fudbalska federacija demantuje tvrdnje o orgijama

Španska fudbalska federacija (RFEF) oštro je demantovala tvrdnje da je njen predsjednik Luis Rubijales koristio novac RFEF-a da organizuje orgije.

Španski list El Mundo objavio je da je Rubijales optužen da je priređivao privatne zabave u brvnari u regionu Granade na koju je pozvano „osam do deset mladih devojaka“.

Ove žurke su navodno naplaćene kao radni događaj, uz prisustvo najbližih članova Rubijalesovog tima, a tvrdi se da je bivši šef kabineta predsednika RFEF-a Huan Rubijales, koji je stric Luisa Rubijalesa, ali je otpušten sa funkcije RFEF-a 2020. , tužilaštvu je podneo zahteve prošlog aprila.

El Mundoov izveštaj sadrži dalje optužbe Huana Rubijalesa upućene španskom odeljenju za borbu protiv korupcije, kao što mu je Luis Rubijales navodno rekao da treba da „pronađe način da izvuče novac iz Federacije“ i da koristi svoj uticaj da angažuje privatne istražitelje da ih prati. šef španskog udruženja igrača David Aganzo.

RFEF je u četvrtak, međutim, objavio saopštenje u odbranu Rubijalesa u kojem je „kategorički“ negirao optužbe za koje kaže da ih je izneo bivši zaposleni „motivisan inatama“.

„Potpuna intervencija Huana Rubijalesa o kojoj danas izvještavaju novine El Mundo je još jednom nova vježba laži i manipulacije od strane bivšeg federalnog službenika motivisan inata, kao i njegovim demonstriranim savjezima i prepoznat od onih koji traže konstantan pogoršanje imidža predsjednika RFEF-a“, navodi se u saopštenju.

„El Mundo fokusira priču na novi manevar Huana Rubijalesa, koji još jednom optužuje zaposlene u RFEF-u za nepravilno i nedolično ponašanje na radnom sastanku sa drugim direktorima odeljenja na kojem je bio prisutan.

„Bivši šef kabineta se odnosi na koegzistenciju planiranja i organizacije federalnih rukovodilaca u gradu Salobrena (u Granadi) u kojem je smeštaj u potpunosti plaćao svaki učesnik, uključujući Huana Rubijalesa. Ni zaposleni ni RFEF nisu imali nikakve nepravilnost“.

Federacija je saopštila da uprkos ozbiljnosti tvrdnji, Huan Rubijales nije pružio „ni jedan dokaz ni u tužilaštvu ni na sudu koji bi potkrepio svoje optužbe“, dodajući da su njegovi potezi „još jedan korak u zloglasnoj kampanji“. da Luis Rubijales „patio poslednjih meseci“.

Kao što se podrazumeva, drama je samo poslednja koja je zahvatila Rubijalesa nakon što je isti medij dobio procurele audio poruke iz 2019. ove godine u kojima se Rubijales čuo kako razgovara o finansijskim detaljima odnošenja Superkupa u Saudijsku Arabiju sa defanzivcem Barselone Žerarom Pikeom.

Dok je Pike negirao bilo kakvu nepravdu, Rubijales je takođe tvrdio da je postupio na zakonit način izražavajući gađenje zbog hakovanja njegovog telefona.