SP: Srbija Kamerun 3:3

SP: Srbija Kamerun 3:3

Reprezentacije Srbije i Kameruna odigrale su najuzbudljiviju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Srbija je u meču drugog kola grupe G gubila 1:0 od Kameruna, a potom preokrenula na 3:1, a onda svojim greškama dozvolila Kamerunu da izjednači i osvoji prvi bod na mundijalima nakon 20 godina.

Nakon dva gola prednosti, neozbiljna igra srpskih reprezentativaca, dovela je do izjednačenja Kameruna.

Srbija je bila bolja na startu, Aleksandar Mitrović je pogodio stativu, potom sa nekoliko metara šutirao pored gola, a onda je Andrijia Živković poklonio korner Kamerunu, nakon kojeg je Kasteleto iskoristio loše postavljanje odbrane Srbije i postigao gol.

Nakon primljenog pogotka uslijedila je nesigurna igra Srbije, Saša Lukić je poklonio loptu Pjeru Kundeu, koji je imao dobru šansu, ali je njegov udarac odbranio fenomenalni Vanja Milnković-Savić.

Srbija se potom konsolidovala i u prvom minutu sudijske nadoknade dobila prekid – centrirao je Dušan Tadić, a Strahinja Pavlović glavom zatresao mrežu.

Minut nakon izjednačenja Srbija je ekspresno povela. Anguisa je izgubio loptu Sergej Milinković-Savić je kombinovao sa Andrijom Živkovićem i preciznim udarcem postigao gol.

Srbija je na pauzu otišla sa golom prednosti (2:1) u nastavku zaigrala dobro i u 53. minutu povela 3:1. Kamerunci su izgubili loptu na sredini terena, Mitrović je povukao kontru, dodao do Filipa Kostića, ovaj do Milinković-Savića, koji je pronašao Živkovića, a fudbaler Paoka nesebično asistirao Mitroviću, koji je postigao 51. gol za reprezentaciju.

Imala je Srbija u tim trenucima sve u svojim rukama, a onda je krenulo opuštanje. Najava opuštanja bio je neozbiljan lob Sergeja Milinković-Savića. Stojković je uveo Stefana Mitrovića umjesto Pavlovića, Rigobert Song je dao priliku Abubakara, koji je lobom smanjio na 3:2, a onda asistirao Čupo-Motingu za 3:3. U tim momentima je golman Srbije bio ljut na saigrače, koji se nisu vraćali u odbranu, što je afrička selekcija znala da iskoristi.

Srbija nakon šoka nije uspjela da se vrati, imao je Mitrović još dvije šanse, jednom je bio i sebičan, pokušao je i Kostić, ali mreža Kameruna se nije zatresla i četvrti put.