Sferopulos: SC Derbi je dobar tim, želimo da se podignemo

Sferopulos: SC Derbi je dobar tim, želimo da se podignemo

Košarkaši SC Derbija su veliki autsajderi u plej-of seriji ABA lige sa Crvenom zvezdom. Ipak, crveno-bijeli ne dočekuju start doigravanja u najboljem raspoloženju. Ekipa Janisa Sferopulosa je u četvrtak poražena od Anadolu Efesa u poslednjem kolu Evrolige sa 45 poena razlike.

“Utakmica protiv Efesa je bila kakva je bila, jedna od najlošijih i moramo da reagujemo. Zaista smo bijesni na sebe i želimo da se vratimo dobrim utakmicama i dobrim rezultatima. Ovu plej-of seriju želimo da počnemo fokusirani i da damo svoj maksimum“, rekao je Sferopulos.

Grčki strateg je indirektno priznao da on i njegovi igrači osjećaju pritisak.

“Došli smo do plej-ofa ABA lige i našeg glavnog cilja. Borili smo se svih ovih mjeseci kako bismo zauzeli prvu poziciju na tabeli posle ligaškog dijela, i time obezbijedili prednost domaćeg terena, ali taj domaći teren ne znači ništa ako ga ne odbranimo”.

Sferopulos cijeni rad Dejana Jakare i svih ljudi u SC Derbiju.

“Sada je vrijeme za taj glavni dio. Prvi protivnik je SC Derbi, dobar tim sa kojim smo igrali prije dvije nedjelje. Želimo da se posle onakvog poraza u Evroligi podignemo, pokažemo reakciju, i vratimo se našim dobrim igrama i rezultatima“, zaključio je Sferopulos.