Trener Mančester Junajteda razgovara o tome da li će Ronaldo ostati

Trener Mančester Junajteda razgovara o tome da li će Ronaldo ostati

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag očekuje da Kristijano Ronaldo ostane u klubu Premijer lige ove sezone, pošto se prelazni rok zatvara u četvrtak.

O Ronaldu i njegovoj budućnosti priča se na letnjem tržištu nakon što je 37-godišnjak zahtevao da se udalji iz kluba u potrazi za fudbalom u Ligi šampiona.

Međutim, pošto Ronaldo i njegov agent Horhe Mendes ne uspevaju da pronađu novog udvarača, čini se da je petostrukom osvajaču Zlatne lopte suđeno da nastavi da nosi svoju legendarnu majicu sa brojem ‘7’ na Old Trafordu – što je takođe nešto što je Ten Hag očekuje.

„Jasno je, naravno. Potrebni su nam kvalitetni igrači“, rekao je Holanđanin na pitanje da li će njegov napadač ostati na mestu u sredu.

„Potrebno vam je više da pokrijete sve utakmice da biste održali doslednost, to je ono čemu težimo.

Međutim, prema izveštajima, Ronaldo je stavio potencijalnu pozajmicu u Napoli na ledu u nadi da će Čelsi ipak doći umesto njega.

Navodi se da su Plavci odbili Ronalda ranije ovog leta pošto trener Tomas Tučel nije verovao da njegov profil odgovara timu Zapadnog Londona.

S obzirom da se dogovor za Pjera-Emerika Obamejanga možda smirio zbog toga što je Gabonski napadač pretrpeo slomljenu vilicu tokom invazije na kuću zbog koje će biti po strani mesec dana, veruje se da bi Tuhel mogao da promeni mišljenje.

Međutim, da Junajted i njihov menadžer planiraju da Ronaldo ostane, jasno je stavljeno do znanja i drugim primedbama Ten Haga da klub neće kupovati više igrača pre isteka roka, jer se sklapaju poslovi za Martina Dubravku.

„Za ovaj prozor, to će biti kraj“, naveo je Ten Hag.

„U vrhunskom klubu uvek morate da budete na oprezu. Ali mi ćemo sa ovom ekipom proći od septembra do minimalnog januara.“

Atletik izveštava da je Ten Hag privatno izazvao Ronalda da napreduje na svom satu i izrazio uverenje da igrač može da igra „značajnu“ ulogu u timu ove sezone.

Poslednjih dana, Ronaldovo držanje koje je ranije bilo dureno je navodno bilo „više obećavajuće“.

Baš kao što je govorio o Ronaldu, Ten Hag je bio zatvoren u vezi sa svojim bivšim optuženikom u Ajaku Antonijem i odbio je da „ide suviše duboko u to“ o Brazilovom dolasku u severozapadnu Englesku sa ugovorom od 100 miliona evra (100,75 miliona dolara) kao „papirologiju nije urađeno“.

Napred, Ten Hag je bio jasan da „treba da ojačamo naš tim“.

„Imamo mnogo utakmica da pokrijemo – od sada idemo na tri utakmice nedeljno“, primetio je on.

„Pogotovo od ofanzivnih igrača, oni se brže umaraju jer moraju više da trče i da trče većim intenzitetom. Tu nam trebaju brojke, ne treba samo kvantitet već kvalitet“, naglasio je on.

Ten Hag je dao svoje komentare uoči okršaja sa Lester Sitijem na Old Trafordu u četvrtak, gde će Ronaldo pokušati da počne drugi put u sezoni ili da ostane na klupi za treći meč u nizu.