Salah oborio rekord Lige šampiona

Salah oborio rekord Lige šampiona

Mohamed Salah oborio je rekord za najbrži het-trik ikada u Ligi šampiona, pošto je napadač Liverpula igrao u rušenju svog tima od 7-1 protiv Glazgov Rendžersa u srijedu uveče.

Egipćanin je ušao sa klupe u 68. minutu sa svojim timom već sa 3-1 nakon što su Redsi loše startovali u intenzivnoj atmosferi na Ibroksu.

Salah je nastavio da pogađa u 75., 80. i 81. minutu meča – ispalivši trojku za samo šest minuta i 12 sekundi.

Salva je bila brža od prethodnog rekorda za najbrži het-trik u Ligi šampiona ikada, koji je pripao bivšem napadaču Liona Bafetimbiju Gomisu za njegov osmominutni troboj protiv zagrebačkog Dinama 2011.

Plodni Kristijano Ronaldo i Robert Levandovski su uspeli da ostvare 11-minutne het-trikove u Ligi šampiona – kao i Raheem Sterling – iako nijedan nije bio tako brz na žrebu kao Egipćanin.

Poraz od 7-1 za tim Liverpula Jirgena Klopa bio je preko potrebno povećanje samopouzdanja nakon što su zbog neimpresivnog početka sezone u Premijer ligi ostali na desetom mijestu na tabeli.

Klub sa Enfilda je takođe loše počeo svoju kampanju u grupi A Lige šampiona sa početnim porazom od Napolija od 4-1, ali su se vratili pobedom protiv Ajaksa i uzastopnim uspesima protiv Rendžersa.

Nakon što je zaostao za Skotom Arfildom u 17. minutu na bučnom Ibroksu, Liverpul je spektakularno uzvratio duplom Roberta Firmina i golovima Darvina Nunjeza i Harvija Eliota, kao i Salahovim rekordom.

Rezultat ostavlja Liverpul na prvom mijestu da se kvalifikuje iz grupe pošto su prošlosezonski finalisti Lige šampiona drugi iza Napolija sa devet bodova iz četiri utakmice, dok je Ajaks na trećem sa tri boda, a Rendžers je na dnu bez boda iz svoja četiri meča.

Lider grupe Napoli je postigao savršene četiri pobjede od četiri pošto je pobjedio Ajaks sa 4-2 na stadionu Dijego Armando Maradonu u srijedu uveče, obezbedivši rani prolaz u nokaut fazu.

Italijani su učvrstili svoj status vjerovatno najuzbudljivijeg tima za gledanje na kontinentu u ovom trenutku, sa bivšom zvezdom Rubina iz Kazanja, Khvičom Kvaratshelijom, ponovo izvanrednim jer je pružio asistenciju pre nego što je postigao jedanaesterac.

Na drugim mijestima u Evropi, nade Barselone da će se plasirati u nokaut fazu visi o koncu nakon što je remizirala 3-3 na Kamp Nou sa Interom iz Milana u Grupi C.

Činilo se da su gosti bili na putu za sva tri boda kada ih je Robin Gosens ​​poveo sa 3-2 u 89. minutu, pre nego što je poljski ubica Robert Levandovski spasio Barsu golom dva minuta u dodatnom vrijemenu – njegovom drugom meču.

Njemački gigant Bajern Minhen obezbedio je svoje mesto u nokaut fazi pobedom od 4-2 na gostovanju kod Viktorije Plzen u Češkoj, čime je Bajern postao prvi tim ikada koji je pobjedio u 11 utakmica grupne faze Lige šampiona zaredom.

Džulijan Nagelsman je prvi u grupi C sa 12 bodova, sa Interom pet bodova zaostatka i Ćavijevim timom Barselone sa četiri boda iz njihova četiri meča. Plzen ostaje besmislen i dno gomile.

Sa gostovanjem Bajerna na Kamp Nou i odlaskom u Plzenj, Barsa gleda na ispadanje u eliminacionoj fazi Lige Evrope drugu sezonu zaredom, ukoliko završi na trećem mijestu u grupi.

Takođe u srijedu uveče, tim Totenhem Hotspur Antonija Kontea pobedio je nemačke goste Ajntrahta iz Frankfurta u Londonu u Grupi D sa 3-2, dok je Marsej obezbedio pobjedu od 2-0 u gostima kod Sportinga iz Lisabona.

Ovi rezultati čine da grupa izgleda čvrsto, sa Sparsima na vrhu sa sedam bodova, slede Sporting i Marsej sa šest, a Ajntraht zaostaje sa četiri boda.

U Grupi B, Klub Briž je nastavio da iznenađuje pošto je Atletiko Madrid remizirao 0:0 u Španiji, što znači da su se Belgijanci prvi put u svojoj istoriji kvalifikovali za eliminaciju Lige šampiona.

Porto je u istoj grupi u Nemačkoj pobedio Bajer iz Leverkuzena sa 3-0, ostavivši tesnu borbu za drugo mesto u kvalifikacijama.

Briž je neporažen sa 10 bodova iz četiri utakmice, dok je Porto drugi sa šest bodova, Atletiko je treći sa četiri, a Leverkuzen na dnu sa tri.