U požaru u autobusu u Pakistanu poginulo je najmanje 18 osoba preživelih u poplavama

U požaru u autobusu u Pakistanu poginulo je najmanje 18 osoba preživelih u poplavama

Najmanje 18 Pakistanaca koji su preživeli poplavu, uključujući osmoro djece i devet žena, poginulo je kada se zapalio autobus u kome su putovali, saopštila je policija u četvrtak.

Policajac Hašim Brohi rekao je da je autobus vozio proširenu porodicu iz južnog lučkog grada Karačija u njihov rodni grad Khairpur Nathan Shah nakon što su čuli da se poplavne vode povukle. Oni su bili među hiljadama koji su se preselili u Karači zbog smrtonosnih poplava u zemlji.

Brohi je rekao da se incident dogodio kasno u srijedu u blizini brda Nooriabad, koji se nalazi nedaleko od lokalne policijske stanice i vatrogasne stanice.

„Blizina je spasila živote mnogih putnika autobusa jer su i policija i vatrogasna kola stigli na lice mijesta za nekoliko minuta“, rekao je Brohi.

Autobus se zapalio nakon što je došlo do kratkog spoja na klima uređaju.

On je rekao da su spasilačke službe premestile povređene putnike u glavne bolnice u Džamšoru i Nurijabadu. Tijela, ugljenisana do neprepoznatljivosti, biće predata rođacima nakon pravnih formalnosti.

Požari u autobusima su uobičajeni u Pakistanu, gde su bezbjednosni standardi ugroženi, a saobraćajna pravila zanemarena.