Real Madrid odbacio refundaciju finala Lige šampiona kao „nedovoljan“

Real Madrid odbacio refundaciju finala Lige šampiona kao „nedovoljan“

Real Madrid neće sarađivati sa UEFA procedurom refundiranja za navijače koji su prisustvovali prošlogodišnjem finalu Lige šampiona, saopštio je u četvrtak klub iz La Lige, navodeći da je obeštećenje koje je predložilo upravno telo „nedovoljno“.

Finale u Parizu je odloženo za 36 minuta pošto hiljade navijača Liverpula nisu uspele da uđu na Stad de Frans za meč 28. maja, koji je Real Madrid pobedio sa 1-0.

Francuska policija je snimljena kako koristi suzavac na navijačima, uključujući žene i decu. Iako je UEFA u početku okrivila navijače kluba iz Merzisajda za haos, upravno telo se kasnije izvinilo nakon objavljivanja nezavisne revizije.

UEFA je u utorak saopštila da će refundirati navijačima Liverpula koji su prisustvovali prošlogodišnjem finalu u Parizu i da je engleski klub potvrdio da će primeniti šemu refundiranja, koja će pokriti sve klupske ulaznice za finale.

UEFA je saopštila da će navijači Real Madrida i neutralni navijači koji ispunjavaju kriterijume za povraćaj novca biti obrađeni preko korisničke službe.

Karte za finale koštaju između 62 funte (74 dolara) do 610 funti (733 dolara).

Madrid je u saopštenju naveo da su vodili razgovore sa UEFA-om „sa ciljem da procene kompenzaciju koja će biti ponuđena navijačima“.

„Nažalost, naš klub smatra da je predlog UEFA… nedovoljan. On se samo sastoji od nadoknade cene ulaznice, što takođe podleže ispunjenju niza uslova, uključujući i dokaz o vremenu pristupa stadionu. .“

Madrid je dodao da će biti uspostavljena onlajn usluga pomoći navijačima da iznose „prikladne tvrdnje“ protiv UEFA.

„…Svi navijači su doživeli neprihvatljivo odlaganje početka meča. Pored toga, postojala je neprihvatljiva nesigurnost kako u pristupu tako i napuštanju stadiona, kao i dodatne štete kao što su krađa, napadi i pretnje“, rekao je Madrid.

„Iz tog razloga, Real Madrid je odlučio da ne sarađuje u postupku ograničenog obeštećenja koji je predložila UEFA, od koje tražimo da popravi situaciju i preuzme svoju punu odgovornost.

UEFA je kasnije u četvrtak saopštila da je njena šema refundiranja osmišljena nakon „širokih konsultacija“, dodajući da je Madrid „jedina strana koja nije sarađivala sa Independent Reviev“.

„Uprkos nekoliko zahteva koje je uputila UEFA, Real Madrid je odbio da doprinese planiranju šeme refundiranja i na kraju je odbio poziv da procesuira povraćaj novca osobama koje imaju pravo koje su svoje karte kupile od kluba“, saopštila je UEFA.

„Specijalna šema refundiranja je za navijače koji su najviše pogođeni kada pristupe Stade de Fransu… bez obzira na tim za koji navijaju… UEFA nastavlja da veruje da je šema poštena i tačno odražava relativne probleme sa kojima se navijači suočavaju tokom noći.