PSŽ je pobjedio Marsej rezultatom 3-0 zahvaljujući dvostrukom dijelu Mbape-Mesi

PSŽ je pobjedio Marsej rezultatom 3-0 zahvaljujući dvostrukom dijelu Mbape-Mesi

Neprijatelji na Svijetskom prvenstvu Lionel Mesi i Kilijan Mbape inspirisali su Pari Sen Žermen da u nedelju pobedi ogorčenog rivala Olimpik iz Marseja rezultatom 3:0 i poveća vođstvo u Ligi 1 na osam bodova.

Mbapea, koji je postigao duplo, Mesi je namestio za oba pogotka, i uzvratio je tako što je položio još jedan za argentinskog napadača, dok je PSŽ, koji je bio bez povređenog Nejmara, prešao na 60 bodova iz 25 utakmica sa drugoplasiranim Marsej 52.

Napadač Francuske Mbape, koji je bio na strani gubitnika protiv Mesijeve Argentine u finalu Svetskog prvenstva, postao je zajednički rekorder PSŽ-a sa 200 golova – na nivou Edinsona Kavanija, dok je Mesi postigao 700. gol u klupskom fudbalu.

Trećeplasirani Monako je pao na poraz kod kuće od 3-0 od Nice, koja je pobedila zahvaljujući dublu Terem Mofija i sjajnom polu-voleju Kefrena Turama.

Rezultat je ostavio Monako na 50 bodova, ispred četvrtoplasiranog RC Lensa po golovima postignutim nakon što su severnjaci remizirali 1-1 kod Monpeljea u subotu.

PSŽ, koji je ranije ovog meseca ispao iz Kupa Francuske u šesnaestini finala od Marseja, prekinuo je niz od tri poraza u svim takmičenjima pobedivši Lil prošlog vikenda i sve vreme su bili koncentrisani na Velodromu.

Pretrpeli su ranu povredu kada je Presnel Kimpembe, koji je propustio Svetsko prvenstvo za Francusku zbog problema sa Ahilom, napustio teren na nosilima, dve nedelje nakon što se vratio nakon tromesečnog prekida.

Matteo Guendouzi je stvorio opasnost pošto je Marsej pritisnuo visoko i snažno, ali su bili izloženi u kontri, a domaćini su kažnjeni u 25. minutu kada je Mesi proigrao Mbappea za francuskog napadača koji je utrčao u prostor i savladao Pau Lopeza niskim udarcem.

Uloge su zamenjene četiri minuta kasnije pošto je Mbape centrirao za Mesija, koji je ubacio iz blizine i udvostručio prednost pred rekordnom posećenošću Lige 1 svih vremena od 65.800.

Mesi je tada promašio sedišta, a Lopez je odbio Mbapea nakon što ga je Argentinac ponovo pronašao u tom području, neposredno pre nego što je Markinjosov udarac iskosa otišao pored gola kada je Marsej ponovo uhvaćen na odmoru.

Mesi je prelepo podigao loptu na stazu Mbapea, koji je levom nogom udario kući za svoj 16. gol u sezoni u Ligi 1.

Gianluigi Donnarumma je spektakularno odbranio udarac glavom Nuna Tavaresa u 67. i poništio svaku nadu u povratak Marseja, pošto je PSŽ obezbedio prvi gol u šest prvenstvenih utakmica.

PSŽ će se sledeće suočiti sa Nantom kod kuće prije nego što otputuje u Bajern Minhen na revanš finala Lige šampiona nakon što je izgubio u prvom susretu sa 1-0 na Parku prinčeva.