Ženska teniska reprezentacija Srbije se vratila u plej-of

Ženska teniska reprezentacija Srbije se vratila u plej-of

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of fazu takmičenja pobjedama nad selekcijama Norveške, Grčke i na kraju Švedske u prvoj grupi Evroafričke zone koja nikada nije bila jača.

Ples srpskih teniserki počeo je od Norveške. Najprije je Aleksandra Krunić savladala Urliku Ejkeri rezultatom 6:4, 6:4, da bi potom 17-godišnja Mia Ristić istim rezultatom pobijedila najbolje rangiranu Norvežanku Malenu Helgo.

Maksimalnih 3:0 Srbiji su donijele Lola Radivojević i Elena Milovanović koje su savladale dubl Lunde/Sirtvajt rezultatom 6:1, 6:3.

Sjajno su srpske teniserke odigrale i meč sa reprezentacijom Grčke koja je bila najteži protivnik u grupi.

Briljantna Aleksandra Krunić odigrala je fantastičan meč i pobijedila je Despinu Papamihail, 235. teniserku svijeta rezultatom 6:0, 6:2. Talentovana Mia potom je ostvarila novu veliku pobjedu protiv Valentini Gramatikupolo, 206. na svijetu. Mlada srpska teniserka izgubila je prvi set, ali je uspjela da napravi preoret i na kraju slavi rezultatom 2:6, 6:4, 6:1.

Grčka je jedini bod uspjela da osvoji u dublu i to posle strašne bitke. Elena i Lola izašle su na megdan Mariji Sakari i Despini Papamihail, a izgubile su posle borbe u tri seta 4:6, 6;3, 10:8.

U istom ritmu Srpkinje su odigrale i protiv Švedske koja je bila poslednji korak ka plej-ofu.

Fenomenalna Aleksandra Krunić je ponovo pokazala kako se bori u dresu Bili Džin King reprezentacije Srbije. Upisala je u Portugaliji i treći trijumf u singlu, protiv Šveđanke Kasje Rinaldo Person 6:1, 6:4.

Čekao se samo jedan set u preostalom singlu i dublu za prvo mjesto u C grupi i ovjeru plasmana Srbije u novembarski plej-of. I odmah je sve razriješila Mia Ristić. Nije prepustila ni gram šanse Kasiji Vilde Henman – 6:3, 7:5. Nije stala samo na setu, već je rutinski upisala trijumf i otklonila sve sumnje.

Za kraj pobjedu od 3:0 zapečatile su Nina Stojanović i Lola Radivojević nad Nilson/Taraba tandemom rezultatom 6:1, 7:5.