Sferopulos: Do početka utakmice nismo znali da li će Teo i Branko igrati; Lazić: Godine su samo broj

Sferopulos: Do početka utakmice nismo znali da li će Teo i Branko igrati; Lazić: Godine su samo broj

Posle pobjede i prvog osvojenog trofeja na klupi Crvene zvezde, Janis Sferopulos je iznio utiske meča:

„Nismo dobro počeli, Partizan je u prvom poluvremenu imao kontrolu, imali su deset poena prednosti. Uspjeli smo da uhvatimo priključak u poslednjih pet minuta. Drugo poluvrijeme smo bili izuzetni u defanzivi, nalazili smo rešenja za njihove igrače. Ovaj trofej pripada svim igračima. Želim da im čestitam na pobjedi, jer nije lako da igrate derbi u ovakvoj atmosferi. Ovo je veoma likep dan za našu organizaciju“, zaključio je Janis Sferopulos i dodao:

„Želim da pohvalim cio stručni štab koji je imao problem da pripreme utakmicu. Imali smo probleme sa Teodosićem i Lazićem, to neću sada da krijem, jer nije alibi za poraz, pošto smo pobijedili. Nismo znali do poslednjeg momenta da li će igrati. Zato želim da čestitam doktorima i medicinskom timu posebno“.

„Vidjeli smo na terenu koliko su Teodosić i Lazić željeli da pobijede. Imali su jedan trening, ali su imali ogromnu želju i srce. To je potrebno čitavom timu“, apostrofirao je veliku želju iskusnog tandema grčki trener.

Kapiten ekipe, Branko Lazić, je takođe istakao važnost pobede i trofeja, ali i to da za njegovu formu godine ne igraju presudnu ulogu:

„Želim da čestitam celoj ekipi, stručnom štabu na još jednom trofeju. Odigrali smo jako dobar meč na psihčkom i fizičkom planu. Mislim daa je ekipa timski odigrala dobro, što je jako bitno, nije važno ko je koliko poena postigao. Košarka je timska igra, bitna je titula. Godine su ua mene samo broj“, zaključio je Lazić.