Povreda Nadalovog stopala podstiče strahove na Otvorenom prvenstvu Francuske

Povreda Nadalovog stopala podstiče strahove na Otvorenom prvenstvu Francuske

Španac se teško mučio dok je pao na poraz na Otvorenom prvenstvu Italije

Rafael Nadal je priznao da „živi sa povredom“ dok je Španac šepao put ka porazu od Denisa Šapovalova u Rimu, što je izazvalo zabrinutost da 13-struki pobednik Otvorenog prvenstva Francuske neće biti u potpunosti spreman za početak turnira kasnije ovog meseca.

Nadal je kukao i napravio grimasu tokom svog poraza od Šapovalova sa 1-6, 7-5, 6-2 u trećem kolu Otvorenog prvenstva Italije u četvrtak, pošto je već bio primoran da propusti početak sezone na šljaci zbog preloma rebra.

„Ja sam igrač koji živi sa povredom“, rekao je 35-godišnjak kasnije.

„To je to. Ne, ne, nije ništa novo. To je nešto što je tamo. Nažalost, moj dan za danom je težak, iskreno.“

„Čak i ovako, trudim se. Naravno, ponekad mi je teško da prihvatim situaciju, zar ne? Može biti frustrirajuće što mnogo dana ne mogu da vežbam na pravi način. Onda danas na polovini drugog seta počinje [bol], a onda [to] nije bilo moguće igrati za mene.“

Povratak njegovih problema sa povredama tako blizu početka Rolan Garosa – koji počinje 22. maja – zazvoniće zvona za uzbunu za pristalice Španca.

Nadal je bio primoran da propusti poslednja četiri meseca prošle sezone zbog povrede stopala za koju se plašio da bi mogla da završi njegovu karijeru.

Međutim, španski velikan se početkom ove godine vratio u izvanrednom stilu, nastavljajući niz od 20 pobeda, uključujući pobedu nad Rusom Danilom Medvedevim u klasičnom finalu Australijan opena, čime je Nadal dospeo do rekordne 21. grend slem titule.

Poznato je da je 13 od tih velikih kruna došlo na crvenom terenu Rolan Garosa, turnira na kojem je Nadal vladao od svoje prve titule 2003. godine.

Navijači u glavnom gradu Francuske možda neće videti najbolju verziju Nadala na ovogodišnjem turniru, ako on ne bude u stanju da izleči svoju kontinuiranu bolest stopala.

„Ne znam da li se odmaram, ne znam da li ću možda vežbati“, rekao je Nadal o svojim planovima uoči turnira.

„Ali još uvek [imam] cilj za nedelju i nekoliko dana. Nastaviću da sanjam o tom cilju.”

Nadal i Šapovalov su se poslednji put sastali u neraspoloženom četvrtfinalnom okršaju Australijan opena još u januaru koji je Nadal dobio u pet setova.

Utakmicu su pokvarile tvrdnje Kanađanina da se njegov rival izvlači sporom igrom i da ima povlašćeni tretman zvaničnika.

Nadal je bio milostiv u porazu od Šapovalova u Rimu, rekavši: „Ne želim da Denisu oduzimam zasluge koje zaslužuje… Danas je za njega.”, prenosi RT.

Šapolov je bio kompliment, poželevši Nadalu brz oporavak za Otvoreno prvenstvo Francuske.

„Potpuno me je nadigrao na početku meča. Očigledno prvi set, početak drugog, samo sam držao. Definitivno sam zaista srećan što sam to preokrenuo“, rekao je 23-godišnjak.
Šapovalov je dospeo na naslovne strane ranije na turniru nakon što je povikao na italijansku publiku da „začepi jebeno“, dok je veslao sa zvaničnicima meča preko telefonskog poziva, ali će sada napredovati do četvrtfinalnog susreta sa Norvežaninom Kasperom Rudom.

Na drugom mestu u Rimu, prvi teniser sveta Novak Đoković nastavio je pripreme za Rolan Garos pobedom u nizu nad švajcarskim veteranom Stenom Varvinkom u njihovom susretu u četvrtak.

Đoković će se sledeće suočiti sa kanadskim mladićem Feliksom Ožeom Alijasimom. Srbin može da obezbedi da zadrži svoju poziciju na vrhu ATP rang-liste ispred Medvedeva tako što će se plasirati u polufinale u Rimu – turnir koji je osvojio pet puta ranije.

Đoković (34) biće branilac titule na Otvorenom prvenstvu Francuske. On će se nadmetati da se izjednači sa Nadalom na 21 grend slem tituli nakon što je Španac napredovao u Melburnu, nakon što je Đoković deportovao iz Australije u vezi sa viznim sporom i vakcinom sa vladom.

Ostavite odgovor