Nepobediva Sviatek je prihvatio pritisak, kaže Navratilova

Nepobediva Sviatek je prihvatio pritisak, kaže Navratilova

Iga Sviatek je prihvatila pritisak koji dolazi sa svetskim brojem jedan i ući će na Otvoreno prvenstvo Francuske kao veliki favorit za osvajanje druge velike titule, rekla je teniska velikana Martina Navratilova,prenosi Rojters.

Nakon što je zamenila Eš Barti na vrhu svijetske rang-liste nakon šokantnog penzionisanja Australijanke u martu, Sviatek je naizgled uživala u svom statusu najboljeg ženskog igrača.

Dvadesetogodišnja Poljakinja osvojila je svoju prvu grend slem titulu na crvenoj šljaci Rolan Garosa 2020. godine, a u Pariz je stigla osvojivši pet uzastopnih titula, uključujući četiri VTA 1000 takmičenja i 28 uzastopnih mečeva.

„Ne možete biti zgodniji nego što je ona sada“, rekla je 18-struka grend slem pobednica Navratilova za VTA. „Igra odlično i zdrava je – to je fantastična kombinacija. Ona je sveža i otporna na borbu u isto vreme.

„Izgleda prilično nepobjedivo na bilo kojoj podlozi, posebno na šljaci sada. Tako da imamo ogromnog favorita koji ide u Francuze, kada je bio širom otvoren prošle godine.

„Jasno je da joj pritisak ne smjeta. Ona to samo prihvata. Lepo je videti – kada si favorit, i nastavljaš da pobeđuješ.“

Australijanac Sem Stosur, koji je osvojio Ju-Es open 2011. i prošle godine stigao do finala Rolan Garosa, rekao je da je Svjatekovo samopouzdanje bilo do neba i da je trenutno mentalno najjača na svetu.

„Ako osvajate uzastopne titule, osećate se neverovatno, to samopouzdanje raste“, rekao je Stosur za veb stranicu Australijan opena.

„Nije važno šta se dešava, izaći ćete na teren i misliti da ćete pobediti u svakom meču. I mislim da je to (osećaj) samo izgradnja, izgradnja i izgradnja.

„Svaka mala slabost, ili bilo koja mala sumnja, se briše svaki put kada ona izađe na teren sa još jednom pobedom. Mislim da je prilično teško proći pored nekoga ko je bio tako dominantan poslednjih nekoliko meseci na turneji… i relativno udobno pobediti u mnogim mečevima.“

Ostavite odgovor