Fudbaler Premijer lige optužen za silovanje dobio dozvolu da igra na Svijetskom prvenstvu

Fudbaler Premijer lige optužen za silovanje dobio dozvolu da igra na Svijetskom prvenstvu

Očekuje se da će fudbaler Premijer lige koji je na kauciji otkako je uhapšen zbog sumnje za silovanje, biti izabran za ovomjesečno Svijetsko prvenstvo u Kataru nakon što je njegova zemlja izjavila da nije upoznata sa bilo kakvim problemima sa selekcijom u svom timu.

Igrač, koji iz pravnih razloga ne može biti identifikovan, igra za jedan od 32 tima koji će učestvovati na turniru, koji počinje 20. novembra i smatra se sigurnom da će biti izabran pod uslovom da se do sada ne povredi. i 14. novembar, krajnji rok da se ekipe za Svijetsko prvenstvo predaju FIFA.

Fudbalera je takođe od hapšenja stalno igrao za klub iz Premijer lige.

Atletik je izvestio da su kontaktirani i FIFA i organizatori Svetskog prvenstva kako bi se utvrdilo da li možda postoje razlozi zbog kojih igraču neće biti dozvoljeno da igra, ili čak da li bi njegovo hapšenje i kasniji uslovi kaucije mogli zabraniti njegov ulazak u Katar kasnije ovog meseca.

Ni zvaničnici FIFA ni zvaničnici Svijetskog prvenstva u Kataru nisu nagovijestili da će postojati bilo kakve barijere koje bi zabranile fudbaleru da igra, ili da mu se zaista odobri ulazak u Katar.

Međutim, smatra se da bi, zbog igračeve anonimnosti tokom pravnog procesa, i FIFA i Katar bile pravno nemoćne da uvedu takve sankcije.

Igrač je prvobitno uhapšen u julu, a kasnije je ponovo uhapšen nakon što je povezan sa daljim napadima na drugu ženu.

Kaucija mu je produžena na ročištu u oktobru dok se čekaju dodatne mere u pravnom procesu.

Situacija je poslednji takav incident koji je pokvario Premijer ligu i dolazi nakon što je mladić Mančester junajteda Mejson Grinvud uhapšen po brojnim optužbama, uključujući pokušaj silovanja ranije ove godine. Grinvuda je suspendovao njegov klub i nije mu dozvoljeno da trenira sa timom.

Međutim, još jedna zvijezda Premijer lige koja se suočava sa optužbama za seksualni napad, Bendžamin Mendi iz Mančester sitija, nastavio je da igra za svoj klub nakon hapšenja, ali je suspendovan kada ga je policija optužila u avgustu prošle godine.