Orlovi izabrali bazu u Njemačkoj

Orlovi izabrali bazu u Njemačkoj

Baza fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj sledeće godine biće Augzburg.

Kada je završen žrijeb za grupe i saznalo se da će Srbija biti u društvu sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, a da će dvije od tri utakmice prve faze igrati u Minhenu, odlučeno je da baza bude u blizini ovog velikog njemačkog grada.

Izbor je pao na Augzburg, koji je na sat vremena vožnje od Minhena, odnosno nekih pola sata vozom, što je bitnije za navijače nego za fudbalere.

U skladu sa zahtjevima selektora Dragana Stojkovića, odlučeno je da Orlovi budu smješteni u hotelu „Maksimilijan“, u kojem su odsijedali u poslednje vrijeme reprezentacija Njemačke, te Bajern Minhen, Dortmund kada su dolazili da igraju u Bundesligi protiv Augzburga.

Blizu hotela je trening centar „Rozenaustadion“ sa najmodernijom travnatom podlogom, tako da će srpski fudbaleri imati najbolje uslove za pripreme na njemačkom tlu.

Prema pravilima UEFA, reprezentacija Srbije će u Njemačku doputovati pet dana prije odigravanja prve utakmice. Prije toga, Orlovi će u narednoj godini odigrati dvije prijateljske utakmice u martu, a potom i dvije u junu u sklopu priprema za nastup na EP.