Đoković: Volio bih da Nadal igra na Rolan Garosu

Đoković: Volio bih da Nadal igra na Rolan Garosu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković poručio je da se nada da će veliki rival Rafael Nadal moći da nastupi na Rolan Garosu.

Od januara i Australijan opena teniski velikan Nadal nije igrao, a rekorder je pariskog gren slema sa čak 14 titula. Obojica su rekorderi sa ukupno 22 gren slem titule; legendarni Španac je po posljednjim izvještajima doživio novu povredu na treningu…

Beograđanin Đoković se, sa druge strane, priprema na mastersu u Rimu, imao je do sada neuspješan period nastupa tokom proljeća, koje je obilježila povreda lakta.

„Eventualna odluka Nadala neće promijeniti bilo šta u vezi sa mojim pripremama. Gledaću da igram najbolje što mogu. Naravno, svijet tenisa i Rolan Garos biće pogođeni ako Rafa ne bude na turniru, volio bih da dođe i da igra zbog svega što je postigao u karijeri i znači za naš sport. Najbolje je kada na turniru imate i najbolje igrače svijeta“ rekao je Đoković.

Tokom sezone do sada je srpski teniser ostvario skor 17-3, ali muči se na takmičenjima na šljaci.

„Šljaka je takva da znam i osjećam da je potrebno više vremena za trening, da se više radi na udarcima, taktici, tehnici, prilagođavanju terenu, nego na bilo kojoj podlozi. Sa druge strane, neki drugi igrači to kažu za travu… Na njoj sam imao sreće da mogu da se brže prilagodim. Ali, šljaka mi iziskuje više vremena“, objasnio je Đoković.

Tokom karijere osvajao je Rolan Garos dva puta. Pariski turnir počinje 28. maja.