Đoković pobjeđuje i sastaće se se Karenom Hačanovim u trećem kolu Paris Mastera

Đoković pobjeđuje i sastaće se se Karenom Hačanovim u trećem kolu Paris Mastera

Šestostruki šampion Novak Đoković sastaće se sa bivšim pobjednikom turnira Karenom Hačanovim u trećem kolu ATP Paris Mastersa 1000, nakon što su obojica prošli mečeve u francuskoj prijestonici u utorak.

Đoković je ispratio američkog rivala Maksima Kresija u uzastopnim setovima, 7-6 (7-1) 6-4, u njihovom takmičenju, pošto je Srbin produžio svoj trenutni pobjednički niz na 10 mečeva posle uspjeha u Astani i Tel Avivu ranije ovog mjeseca.

Srbin će u trećem kolu igrati protiv Hačanova, nakon što je Rus u svom susretu savladao švajcarskog rivala Mark-Andrea Hueslera u tri seta, 6-3 4-6 6-4.

Hačanov (26) je bio šampion 2018. u Parizu, kada je u finalu pobedio Đokovića.

Đoković je, međutim, osvojio rekord na tvrdoj podlozi rekordnih šest puta – uključujući svaki od poslednja dva puta kada se pojavio u njemu.

Ukupno, 35-godišnjak je neporažen u poslednjih 10 mečeva na Mastersu u Parizu, još od njegovih trka za titulu 2019. i 2021. godine.

Đoković je propustio turnir 2020. godine, koji je osvojio Rus Daniil Medvedev.

U svom direktnom rivalstvu sa 19. teniserkom sveta Hačanovim, Đoković se može pohvaliti prednošću od 7-1 u odnosu na igrača rođenog u Moskvi, pobjedivši u poslednjih šest mečeva.

Najnovija od njih dogodila se u četvrtfinalu Astana Open-a ranije u oktobru, kada je Đoković pobjedio u uzastopnim setovima na putu do titule.

Na drugom mjestu u Parizu, deveti ruski teniser svijeta Andrej Rubljov održao je svoje nade da će se kvalifikovati za ATP finale na kraju sezone pobjedom od 6-2 6-3 nad američkim rivalom Džonom Iznerom sa velikim servisom.

Rubljov, 25, trenutno je sedmi u trci za jedno od osam dostupnih mjesta za ATP finale u Torinu kasnije ovog meseca.

Njegovi najbliži izazivači su Tejlor Fric iz SAD i Poljak Hubert Hurkač, koji su i dalje u žrebu Mastersa u Parizu.

Treći teniser sveta Medvedev se već kvalifikovao za ATP finale, a u sredu počinje svoju parisku kampanju protiv Australijanca Aleksa de Minaura u drugom kolu, nakon što je u prvom kolu dobio zbogom.

Medvedev, 26, bio je šampion 2020. u Parizu i ulazi na ovogodišnji turnir zahvaljujući uspjehu na Otvorenom prvenstvu u Beču prošlog vikenda.