Nikić pred put u Sofiju: Da rezultat bude aktivan pred revanš

Nikić pred put u Sofiju: Da rezultat bude aktivan pred revanš

Fudbaleri Budućnosti će večeras odraditi posljednji trening u Podgorici, za sjutra je rezervisan jutarnji čarter do Sofije, pa večernji trening na stadionu „Vasil Levski“ u vrijeme odigravanja utakmice, dok je okršaj sa ekipom CSKA 1948 na programu u četvrtak u 19.30 sati po našem vremenu.

Plavo-bijela ekspedicija na put u glavni grad Bugarske ide sa koferima optimizma, svjesna da se igraju dvije utakmice i da je na najvećem stadionu u Bugarskoj tek prvo poluvrijeme.

Pomoćni trener Srđan Nikić prenosi glas stručnog štaba, ali i kompletne plave svlačionice pred prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija…

„ Želimo da napravimo aktivan rezultat pred revanš koji igramo pred našom sjajnom publikom. Atmosfera na posljednjoj utakmici je bila fenomenalna, imamo ogromnu želju da nešto slično ponovo doživimo i da svi zajedno jurimo prolaz dalje “, poručio je prvi saradnik šefa stručnog štaba Ivana Brnovića i nekadašnji napadač našeg tima.

Stručni štab, u kome su pored iskusnog Nikića i prvog trenera Brnovića, još Ivan Delić , Mihailo Tomković , trener golmana Veljko Bajković i kondicioni trener Milivoje Grbović , je skautirao narednog rivala na svim mogućim poljima – svako iz svog ugla.

Utisak je, čini se, jasan…

„ Igramo protiv protivnika koji je sigurno jači od prethodnog, igra ozbiljniju ligu i izgleda ozbiljnije, ali u suštini igra slično – jača strana mu je defanziva. To je pokazala i prva utakmica u bugarskom šampionatu (Černo More – CSKA 1948 0:0), a ta čvrstina pozadi ih je krasila i tokom cijele prethodne sezone “, govori Nikić, pa izdvaja dva imena…

„ Igra ekipe CSKA 1948 dosta zavisi od bočnog igrača Kirilova koji je i kapiten, kao i od Brazilca Talisa “.

Bugari su na papiru favoriti, ali plavo-bijela želja može da promijeni tu činjenicu…

„ Igrači su svjesni da im se ukazala šansa da naprave iskorak u Evropi, jer svi znamo da je bilo razočaranja u bliskoj prošlosti. Mislim da su tu želju demonstrirali protiv Mališeve pod Goricom, pokazali su koliko su stabilni, kakva je hemija među njima i da mogu mnogo kada svaki prvotimac pruži sve od sebe. Kolektivna igra, volja, želja, motiv, požrtvovanje… To je naša šansa u Bugarskoj, uz konstantno razmišljanje da imamo revanš kod kuće, gdje uz pomoć publike možemo mnogo “.

Veče kada je pala Mališeva pod Goricom je bilo jedno od ljepših fudbalskih u posljednje vrijeme – Budućnost je igrala, publika navijala i „gurala“ plave, najvatreniji navijači diktirali ritam…

„ Ta pobjeda, rezultat i atmosfera su uticali na samopouzdanje ekipe. Budućnost je veliki klub i kada si dio tog sistema, normalno je da budeš pod pritiskom, osjećali smo ga prije utakmice, ali mislim da su igrači odgovorili na fenomenalan način, izborili se i dominantno pobijedili “, jasan je Nikić, koji se nadovezuje…

„ Vjerujem da će efekat tog preokreta i prolaska dalje biti vidljiv u dvomeču sa CSKA, jer hemiju, zajedništvo i atmosferu u svlačionici prave rezultati. Kada imate rezultat, sve ide kako treba, a kada ga nemate – ekipa počne da sumnja u sopstvene mogućnosti. Probili smo tu barijeru, ne smijemo da sumnjamo u sebe, znamo da imamo kvalitet, ali u isto vrijeme treba da budemo mirni, staloženi i puni respekta prema protivniku. CSKA je favorit, ali imamo šansu da napravimo aktivan rezultat i u revanšu prođemo dalje “.

„Plavi“ će u Sofiji imati pomoć najvatrenijih pristalica „Varvara“, dok CSKA 1948 Sofija nema veliki broj navijača, jer je većina ostala da navija za CSKA Sofiju.

„ Kakva god da bude atmosfera, na nama je da budemo koncetrisani od prvog do posljednjeg trenutka. Kada smo igrali u Podujevu, atmosfera je bila pozorišna, igrači nisu imali pritisak sa tribina, a odigrali smo loše… Nadam se da više nikada nećemo ponoviti slično izdanje “, poručio je Srđan Nikić, koji je poentirao…

„ Imamo naš cilj, imaćemo navijače uz nas, želimo da imamo aktivan rezultat u revanšu, gdje će nas publika – siguran sam – ponovo ispratiti na pravi način. Odavno atmosfera pod Goricom nije bila lijepa kao prethodnog četvrtka, i zapad i sjever su nam davali vjetar u leđa, osjećali smo jedinstvo i imamo motiv da se sve to ponovi “.