Nejmar nagoveštava da će mu Katar 2022. biti poslednje Svijetsko prvenstvo

Nejmar nagoveštava da će mu Katar 2022. biti poslednje Svijetsko prvenstvo

Superzvijezda Brazila i Pari Sen Žermena Nejmar nagovestio je da bi ovomjesečno Svijetsko prvenstvo u Kataru moglo biti njegovo poslednje.

Ovaj 30-godišnjak je igrao na dva svijetska prvenstva za rekordnog petostrukog pobednika Brazila, ali nikada nije podigao veliki trofej za njih uprkos tome što ga mnogi smatraju najboljim brazilskim igračem svoje generacije.

„Igraću kao da je poslednji“, obećao je Nejmar lokalnom medijskom gigantu Globo. „Razgovaram sa ocem, uvek razgovaramo, da igramo svaku utakmicu kao da je poslednja jer ne znaš šta će biti sutra.

„Ne mogu da garantujem da ću igrati još jedno prvenstvo. Iskreno ne znam. Igraću kao da je poslednji. Možda ću igrati još jednu, možda ne. Zavisi.

„Doći će do promjene trenera i ne znam da li ću se svideti tom treneru“, dodao je on, govoreći o odlasku menadžera nacionalnog tima Titea posle turnira.

Približavajući se Peleovom rekordu golova svih vrijemena od 77 sa 75 sopstvenih pogodaka, dok je 21 meč manje od Cafuovih 142 rekordna nastupa, Nejmar je primetio da je „već izgradio dugu istoriju u nacionalnom timu i, sigurno, Želim da to dobro završim.”

„Više je nego što sam zamišljao, nego što sam sanjao“, tvrdio je, o svom uspehu u legendarnoj žuto-zelenoj majici od kada je debitovao kao 18-godišnjak.

„Nikada nisam razmišljao o brojevima, nikada nisam želeo nikoga da preteknem, oborim rekord. Oduvek sam samo želeo da igram fudbal.”

„Pele je referenca. Pele je fudbal. Pele je praktično sve za našu zemlju. Poštovanje i divljenje koje gajim prema njemu je ogromno,“ blistao je Nejmar o svom kolegi sa Santos akademije koji je bio trostruki pobednik Svetskog prvenstva.

„Želim da igram ovo [Svijetsko] prvenstvo, da mu se posvetim, jer sam siguran da imamo potencijal da odemo veoma daleko“, rekao je Nejmar, istovremeno insistirajući da ne juri individualnu slavu.

„Iako mnogo ljudi ne veruje u nas, mi ćemo dokazati suprotno. Vidim da ova reprezentacija ima mnogo dobrih stvari, i vidim da možemo da stignemo veoma daleko.

„Srećan sam. Volim da igram fudbal i volim da pobeđujem. Volim da sam svaki dan bolji nego što jesam. Volim da pomažem saigračima, što je najvažnije. Nadam se da je moje ime urezano u fudbalsku istoriju“, poželeo je Nejmar.

Brazil počinje utakmicu u Kataru 2022 protiv Srbije 24. novembra, a u Grupi G će se sastati i sa Švajcarskom i Kamerunom.