Najslavniji NBA klub  razmatrao da dovede Vučevića

Najslavniji NBA klub razmatrao da dovede Vučevića

Uprava Los Anđeles Lejkersa, najslavnijeg NBA kluba, razmatrala je tokom sezone opciju da u trejdu dovede našeg proslavljenog centra Nikolu Vučevića.

Baranin Vučević jedan je od najboljih igrača Čikago Bulsa, koji su završili na devetom mjestu Istočne konferencije i čeka ih plej-in razigravanje za plej-of. Crnogorac je imao još jednu u nizu odličnih sezona u najjačoj ligi svijeta, a to što je u planu ,,jezerdžija“, svjedoči koliko je cijenjen u NBA.

Vijest je potvrdio Zek Lav, košarkaški analitičar televizije ESPN, koji godinama ima najbolje informacije iz uprave Lejkersa.

„Mogu sa potpunom sigurnošću da kažem da su se interne diskusije u upravi dugo vodile oko toga, da li da se uđe u pregovore sa Čikagom oko trejda Vučevića i Derozana. To je ono što radi svaka odgovorna uprava u ligi“, rekao je Lav.

Vučević je ligaški dio sezone završio sa 18 poena, 10,5 skokova i 3,3 asistencije u prosjeku, a šutirao je sa 48,4 procenata uspješnosti iz igre. U završnici sezone demonstrirao je značajno bolju formu.

,,Bikovi“ će u noći između srijede i četvrtka dočekati Atlanta Hokse u prvom meču plej-in razigravanja za plej-of. Poraz bi značio kraj sezone za Čikago, tako da je za tim izuzetno bitno to što će utakmicu igrati na svom terenu.