Nadal okrvavljen posle čudne samopovrede

Nadal okrvavljen posle čudne samopovrede

Rafael Nadal je još jednom uradio stvari na teži način tako što se vratio iz seta iza leđa i povredio se u bizarnom incidentu sa reketom pre nego što je prošao u treće kolo US Opena u četvrtak uveče.

Velikan svih vremena je ispustio prvi set 6-2 od Fabija Fonjinija za samo 34 minuta na Flushing Meadovs-u i zaostajao je u drugom setu sa 4-2 sve dok ga je njegov boks i trener Karlos Moja iz ekipe „Hajde, Rafa“ naterao na reli poziv. nego da svoju kuću dovede u red.

Na kraju je drugi set dobio rezultatom 6-4, nije dao svom italijanskom rivalu vremena da odahne, jer je povukao 2-1 ispred u setovima i osvojio treći 6-2.

36-godišnjak je tada kružio sa 3-0 u četvrtom setu kada je šokirao navijače i sebe čudnom nesrećom.

Okliznuvši se na tvrdoj podlozi u Njujorku da bi napravio lukav, nisko, bekhend udarac, Nadal je izgubio kontrolu nad svojim reketom koji se odbio od površine i pogodio ga pravo u nos.

Dok je okrvavljeni Nadal odjurio na svoju klupu, Fonjini je pozvao medicinsku službu da priteknu u pomoć svom protivniku.

Nakon što su lekari očistili krv i stavili zavoj položenog Nadala, on je ustao da se poprska vodom po licu, a zatim je dobio srdačan aplauz od 23.000 igrača na stadionu Arthur Ashe kada se vratio na postupak.

Uz ovu svu inspiraciju koja mu je bila potrebna, Nadal je završio Fonjinija pobedom u četvrtom setu sa 6-1 i tako rezervisao mesto u trećem kolu kao aktuelni šampion Australijan i Otvorenog prvenstva Francuske koji se može pohvaliti impresivnim rezultatom od 26-0 na grend slem turnirima 2022.

Nakon pobede, Nadal je upitan da li se takav incident ranije dešavao i odgovorio je: „Sa palicom za golf, ali ne sa teniskim reketom“ dok se cerekao.

„Pa, samo malo vrtoglavo na početku“, odgovorio je na pitanje kako se oseća. „Malo bolno.“

„Na početku sam mislio da sam slomio nos jer je to bio šok. Bilo je veoma bolno“, takođe je objasnio Nadal, a fanovi na mreži su to opisali kao „najčudniju povredu ikada“ i „čudnu povredu“.

„[Postoji] malo bola, ali [osećam se] dobro. [Ja sam] srećan posle užasnog početka. Još ne razumem kako sam počeo tako loše, jer je osećaj pre meča bio dobar“, on tvrdi.

Trenutno vodeći generacijski rivali Novak Đoković (21) i Rodžer Federer (20) na 22 grend slem trijumfa, Nadalova potraga za petom titulom na US Openu nastavlja se susretom trećeg kola protiv Rišara Gaskea u subotu.