Nadal kaže da je uvjeren da će biti konkurentan u Australiji

Nadal kaže da je uvjeren da će biti konkurentan u Australiji

Rafa Nadal ima za cilj da uspešno odbrani titulu na Otvorenom prvenstvu Australije na prvom grend slemu u godini u januaru nakon povrijede 2022. godine, uprkos tome što mu je malo manje od svog vrhunskog nivoa, rekao je Španac u petak.

Ovaj 36-godišnjak je trenirao poslednjih nekoliko dana nakon izložbene turneje u Latinskoj Americi zajedno sa trećeplasiranim Norvežaninom Kasperom Ruudom.

„Stigao sam 3. (decembra). Proveo sam skoro nedjelju dana ne radeći ništa, što je bila prava stvar“, rekao je Nadal španskom listu As.

„Malo sam trenirao, mislim da će mi trebati nekoliko dana u Australiji. Svjestan sam da mi malo nedostaje, ali sam uveren da ću uspeti da podignem nivo. Moram da budem konkurentan u Australiji.“

Nadal, koji je osvojio rekordne 22 grend slem titule, najavio je ranije ove nedelje dodavanje Argentinca Gustava Markača u svoj štab, što je neočekivan, ali neophodan potez nakon odlaska trenera veterana Fransisa Roiga posle 18 godina u njegovom timu.

„Okrećem se Gustavu jer je Fransis odlučio da krene drugim putem. Nisam baš za velike promene. Fransis je doneo odluku, a pre svega ga volim kao prijatelja, praktično porodicu“, rekao je Nadal.

Nadal će u ponedeljak otputovati u Sidnej gde će igrati na mešovitom turniru Junajted kupa u okviru priprema za Australijan open.