Mijović: Očekuje nas drugačija utakmica nego u Podgorici

Mijović: Očekuje nas drugačija utakmica nego u Podgorici

Košarkaši Budućnost Volija večeras od 18 sati gostuju Megi u drugom meču četvrtfinalne serije ABA lige.

Podgoričani su glatko dobili prvi međusobni duel pred svojim navijačima (94:77), pa imaju priliku da već u Sremskoj Mitrovici osiguraju polufinale.

“Arhivirali smo prvu utakmicu. Pokušali smo da iz nje uzmemo pozitivne stvari koje su se desile. Sa ogromnom pažnjom smo pristupili pripremi drugog meča. U prvoj četvrtini i posljednjih pet minuta prve utakmice Mega je pokazala koliko opasna može da bude. To je talentovana ekipa koja igra dobro i koja je trenirana jako dobro. Ako im dozvolite da igraju njihovu igru, odnosno da nivo agresivnosti ne bude na dobrom nivou, onda postoje još opasniji. Nadam se da ćemo u tom dijelu odraditi bolji posao. Da će pritisak na njihovu spoljnu liniju da bude na većem nivou nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici. Samim tim mislim da ćemo njihove glavne udare kroz ‘close out’ situaciju bolje rješavati” , rekao je trener “plavih” Petar Mijović u najavi meča i dodao:

“Sigurno da nas očekuje drugačija utakmica nego u Podgorici. Mega na svom terenu igra drugačije. Svaki pad koncentracije, svaka mekoća u odbrani, odstupanje od osnovnih napadačkih meta i zamisli može da nas uvede u problem i da nas dovede u situaciju da nas Mega poremeti i da nam ne dozvoli da u dva meča riješimo putnika u polufinale” , poručio je Mijović.

Aleksa Ilić biće jedan od aduta u najvažnijem dijelu sezone.

“Oko 45 dana sam pauzirao. Prije 15 dana sam se priključio ekipi. Prvih nekoliko treninga je bilo teže dok nisam ušao u formu. Dosta to dobro izgleda, kako vrijeme odmiče sve je bolje”, rekao je Ilić.

Ilić poručuje da ekipa želi već danas da završi četvrtfinalnu seriju.

“Prvu utakmicu smo igrali jako dobro. Oni su bolje otvorili meč, ali smo uz Erikovu minijaturu kontrolisali utakmicu i priveli je kraju. Utakmica u Sremskoj Mitrovici će biti teža. Imali smo vremena da odmorimo. Svi igrači su zdravi. Idemo na pobjedu”, kazao je košarkaš Budućnost Volija.

Pobjednik ovog okršaja u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Crvene zvezde i Zadra.