Medvedev ulazi u treću rundu nakon što je pobjedio Rinderkneha

Medvedev ulazi u treću rundu nakon što je pobjedio Rinderkneha

Prvi teniser svijeta Daniil Medvedev nastavio je snažan početak odbrane titule na Otvorenom prvenstvu SAD u srijedu, pobedivši Francuza Artura Rinderkneha sa 6-2 7-5 6-3 na stadionu Artur Eš i plasirao se u treće kolo. .

Posle nedoslednog trčanja na Flešing Medouz, Medvedev je dobio zamah posle pobede u nizu nad Stefanom Kozlovim u prvom kolu u ponedeljak i nastavio tamo gde je stao protiv Rinderkneha.

Rus Medvedev je frustrirao Rinderkneha svojim besprekornim plasmanom šuta i bacio se na servis Francuza kako bi ga zadržao na osnovnoj liniji, istovremeno sačuvavši sve tri brejk lopte sa kojima se suočio.

Medvedev je iskoristio nekoliko neiznuđenih grešaka Rinderkneha kako bi lako došao do prvog seta i iako se suočio sa većim otporom 58. igrača sveta u drugom, uspeo je da se probije i spreči taj-brejk.

Ovaj 26-godišnjak je diktirao igru prodornim udarcima sa terena i dobio ključni brejk u trećem setu osvojivši peti gem, pre nego što je trkao do pobede za dva sata i 10 minuta.

Medvedeva će u trećem kolu čekati Vu Jibing, koji je postao prvi Kinez koji je stigao do trećeg kola na Flešing Medousu pošto je pobedio kolegu iz kvalifikacija Nunu Borhesa iz Portugala 6-7(3) 7-6(4) 4-6 6- 4 6-4.